DP World Tour

Luiten, Van Driel, Huizing en De Vries in D+D REAL Czech Masters

Joost Luiten

Deze week wordt in Tsjechië het D+D REAL Czech Masters gespeeld, waar Joost Luiten, Daan Huizing, Wouter de Vries en Darius van Driel Nederland zullen vertegenwoordigen. Van Driel nam recent afscheid van zijn vader, wat zijn deelname extra bijzonder maakt.

Huizing slaagde er vorig jaar niet in om de cut te halen, ondanks een score van 2-onder par. Wil Besseling eindigde toen als gedeeld 14e.

Todd Clements is dit jaar de titelverdediger. De Engelsman won de wedstrijd vorig jaar met een indrukwekkende score van 22-onder par, met één slag voorsprong op Matt Wallace.

Sinds Jamie Donaldson in 2014 de trofee bij dit evenement in de wacht sleepte en daarmee zijn plaats veiligstelde in de gedenkwaardige Ryder Cup, waar hij het winnende punt binnenhaalde, heeft dit toernooi een vaste plek op de DP World Tour International Schedule. Het toernooi is elk jaar gespeeld, met uitzondering van het door Covid getroffen seizoen van 2020. Het heeft zes eerste keer-winnaars opgeleverd, waarbij Thomas Pieters de enige meervoudige winnaar is met twee overwinningen.

Dit jaar verhuist het D+D REAL Czech Masters naar PGA National OAKS Prague, een baan ontworpen door de wereldberoemde architect Kyle Phillips en beheerd door het gerenommeerde bedrijf Troon Privé. De eerste negen holes werden in de herfst van 2019 geopend, terwijl de volledige 18-holes baan in de zomer van 2020 in gebruik werd genomen.

Czech Masters: Todd Clements triomfeert en Wil Besseling eindigt als 14e