DP World Tour

Mauritius Open: Antoine Rozner pakt alleen de leiding

Antoine Rozner

Totaal andere condities op de derde dag van het Mauritius Open. Veel wind zorgde voor andere scores op de golfbaan van de Mont Choisy Le Golf in Grand Baie. Antoine Rozner bleek goed bestand te zijn tegen de andere weersomstandigheden en ging rond in vier onder, 68 slagen, om daarmee op 14-onder te komen.

De Fransman (foto) neemt een voorsprong van twee slagen als hij de laatste ronde op zondag begint. Hij was een van de de drie spelers die na de tweede ronde de leiding nam zijn landgenoot Julien Brun is zijn naaste uitdager met 12 onder par. Op drie slagen afstand staat de Zuid-Afrikaan Oliver Bekker en twee slagen verder bevinden zich een andere Fransman en wel Pierre Pineau en de Fin Sami Valimaki ook een van de leiders na de tweede dag.

Rozner vertelde de pers: “Het was moeilijk daarbuiten, het waaide veel meer dan gisteren en dat maakte het er niet makkelijker op. Het lange spel was zwaar maar het putten was nog erger, dacht ik.”

Zowel Valimaki als de andere leider na de tweede dag de Spanjaard Alfredo Garcia-Heredia slaagden erin niet in om op de derde dag par te breken. Garcia-Heredia ging rond in 73 slagen waar Valimaki er 72 nodig had.

Er waren vier spelers die in 67 slagen rondgingen, de laagste ronde van de dag, en wel de Zuid-Afrikanen Jayden Shaper en Brandon Stone de Zweed Simon Forstrom en Fransen Julien Brun en Julien Guerrier.

Mauritius Open: Rozner samen met Garcia-Heredia en Valimaki aan de leiding

AfrAsia Bank Mauritius Open: Sami Valimaki leidt met nieuw baanrecord