DP World Tour

AfrAsia Bank Mauritius Open: Sami Valimaki leidt met nieuw baanrecord

Sami Valimaki

Sami Valimaki heeft met een nieuw baanrecord van 62 slagen de leiding genomen in het Mauritius Open. Deze week geen Nederlanders in het toernooi en waar de meeste spelers ervoor kiezen om met een korte broek te spelen.

De 24-jarige Fin Valimaki nam de leiding op Mont Choisy Le Golf met 10 birdies, waaronder vier op rij vanaf de 14e, en maakte geen bogeys waardoor hij een solide voorsprong nam op zijn flightgenoot de Zuid-Afrikaan Oliver Bekker met acht onder par.

De Fransman Pierre Pineau staat derde in het klassement op zeven onder en met de Zuid-Afrikaan AJ Ritchie op een slag verder op de vierde plek.

“Het was een heel mooie ronde”, zei Valimaki. “Ik putte natuurlijk heel goed en maakte een paar lange putts die ik de afgelopen weken niet heb gemaakt. Oli (Oliver Bekker) speelde ook een heel goede ronde, dus we genoten samen van de dag. Ik heb het gevoel dat ik het ritme en de snelheid voor de greens heb gevonden”.

Bekker ging ook bogey vrij rond en maakte onder andere vier birdies in vijf holes vanaf de 12e.

Na een top-10-finish in het ISPS Handa Australian Open slechts een paar weken terug maakte Pineau vier opeenvolgende birdies vanaf de 12e om hem op weg te helpen naar zeven onder.

Niklas Lemke word op de gedeelde vijfde plaats vergezeld door de Deen Christopher en de Fransman Ko Jeong Weon.

Ockie Strydom, de winnaar van het Alfred Dunhill Championship van vorige week, is nog steeds in goede vorm en begon het toernooi met een drie-onder-par 69 slagen.