Ladies Tour

LPGA: Dewi Weber door Anne van Dam mist de cut en Shadoff leidt!

Jodi Ewart Shadoff

Toch nog 1 Nederlandse in het LPGA Mediheal Championship en wel Dewi Weber die met een score van 2-onder de cut wist te halen. Anne van Dam miste de cut die op +1 kwam te liggen na het maken van 72 en 76 slagen (+4).

Weber die haar eerst ronde begon met birdies op 5 en 7 maar helaas flink de mist ging in op hole 10 waar ze een dubbel bogey maakte, maakte op de dag erna op dezelfde hole een birdie. De 26-jarige ging na haar 2-onder op de eerste dag op de tweede dag met twee birdies maak ook twee bogey rond in par en hield zo haar score zo op 2-onder.

Jodi Ewart Shadoff (foto) gaat het weekend in met 11-onder en heeft vier slagen voorsprong op de Zuid-Afrikaanse Paula Reto. De Noord-Ierse Stephanie Meadow deelt de derde plaats samen met de Koreanen Eeun-Hee Ji en Haeji Kang, de Franse Pauline Roussin en de Chinezen Xiyu Lin en Ruixin.

De Engelse Shadoff liet op haar openingsronde van 64 slagen een 69 volgen op vrijdag op de Saticoy Club in Californië, waarbij ze zes birdies mengde met drie bogeys om naar 11 onder te gaan en een indrukwekkend voordeel te behouden ten opzichte van de naaste uitdager Paula Reto.