ALPS Tour

ALPS Tour: Geen rechtstreekse promotie voor Van Veen naar de Challenge Tour

Vince van Veen

In het laatste toernooi van de ALPS Tour, het Emilia Romagna Alps Tour Grand Final, kwam Vince van Veen in het eindklassement met een 26e plaats zo’n 2400 punten te kort om bij de beste vijf te eindigen die rechtstreeks promoveerden naar de Challenge Tour. Hij eindigde op de zesde plaats. Van Veen heeft zich wel eerder weten te kwalificeren voor de 2e fase van de qualifying school van de European Tour. Daar maakt hij nog steeds kans op een Challenge Tour of zelfs nog beter een European Tour kaart!

Van Veen ontving ruim 500 euro en dat was dus te weinig om hem te verzekeren van het speelrecht op de Challenge Tour. De Engelsman Gary Hurley passeerde hem en werd vijfde.

Davey Porsius en Koen Kouwenaar deden goede zaken in Italië met een 8e en 13e plek. De twee verdienden ruim 1000 en 16000 euro dat hun in de algemene Order of Merit naar de 9e en 7e plek liet stijgen. Floris de Haas en Lars Keunen eindigden 30e en 44e in het klassement.

Jonathan Yates won de Emilia Romagna Alps Tour Grand Fina met een driedaagse score van 14-onder par. Op de tweede plaats eindigde de Italiaan Stefano Mazzoli die het evenement afsloot op 12-onder par na een laatste ronde van 68 slagen. De Fransman Julien Sale, die slechts een paar weken geleden prof werd, sloot het toernooi af op de 3e plaats met een laatste ronde van 68 en schoof op naar de 2e plaats plaats in de Order of Merit rang en gaat dus de Challenge Tour spelen.

Gregorio De Leo is de winnaar van de 2022 Alps Tour Order of Merit en komt ook uit op de Challenge Tour.

De 5 gewilde 2023 Challenge Tour-kaarten, categorie 12, werden verdiend door de Italiaanse Gregorio De Leo, de Fransen Julien Sale en amateur Tom Vaillant, de Italiaan Stefano Mazzoli en de Ier Gary Hurley. De Fransman Vaillant zal naar verwachting binnen enkele weken professional worden. Gregorio De Leo won met een voorsprong van 6.078,50 punten op de tweede gerangschikte speler, Julien Sale.

De Alps Tour komt medio februari 2023 weer in actie in Egypte.

ALPS Tour: De Haas en Porsius beste Nederlanders na eerste ronde in Italië

ALPS Tour: Vince van Veen wint Pro-Am in Italië