KLM Open 2006

20.00 – KLM Open – McGrane aan de leiding na dag 3

Damien McGrane staat na de derde dag aan de leiding van het KLM Open. Een goede ronde die hij voltooide in 64 slagen (-7) bracht hem de leiding met een totaal van 201 slagen (-12).

McGrane sprak van een dag van kansen doordat er vandaag geen stevige wind stond in tegenstelling tot de voorgaande 2 dagen. De speler, 3 jaar geleden nog teachingpro, maakte in zijn ronde 8 birdies tegenover 1 bogey.

Peter Lawrie kende ook een erg goede dag met een ronde van 64 slagen, waarmee zijn totaal na 3 dagen op 204 slagen kwam (-9). De Ier, in 2003 uitgeroepen tot Rookie of the Year, verklaarde dat in tegenstelling tot de afgelopen weken vandaag de putts eindelijk wel vielen.

Op de gedeeld tweede plaats na 3 dagen staan naast Lawrie ook Simon Dyson en Jean-Francois Remesy. Zij worden op 1 slag gevolgd door Soren Kjeldsen, Christian Cevaer en Richard Green, die een geweldige ronde kende met maar liefst 9 birdies en een slagentotaal van 62 (-9).

Bij Robert-Jan Derksen vielen de putts vandaag helaas niet. Hij sprak dan ook van een frustrerende ronde aangezien hij veel kansen had gemist. Hierdoor maakt hij geen reële kans meer het toernooi morgen op zijn naam te schrijven.

Tim Sluiter had vandaag weinig geluk. Zijn putts vielen vandaag niet. Doordat hij zijn kansen die hij kreeg vandaag niet benutte, en door een double bogey op hole 16, eindigde zijn ronde vandaag in 73 slagen (+2), om daarmee na 3 dagen op -1 te staan.

Niels Kraaij had vandaag ook geen goede dag. Met een ronde van +5 komt zijn totaal tijdens het toernooi op 218 slagen (+5).