PGA Tour

The Masters: Justin Rose weer met oude caddie

Justin Rose verwelkomt de terugkeer van zijn oude caddy Mark Fulcher. Rose gelooft zelf dat Rory McIlroy favoriet is voor de Masters, maar zegt dat het lot van de groene jasje ook dit jaar alle kanten op kan gaan. Rose zal donderdag starten als de nieuwe nummer 1 van de wereld waarmee hij Dustin Johnson weer van de top positie heeft afgekregen. Ook zal Rose voor het eerst dit jaar zijn oude caddy Mark Fulcher weer zijn tas laten dragen.

De Engelsman had de voormalige caddy van Henrik Stenson, Gareth Lord, als zijn caddy gehad in de eerste drie maanden van 2019, terwijl ‘Fooch’ herstellende was van een kleine hartoperatie. Het duo is gelukkig weer herenigd .

“Fooch is terug deze week, wat een soort van langverwachte wens voor hem is geweest”, zei Rose tijdens zijn pre-toernooi persconferentie. “Ik weet dat de tijd erg langzaam is gegaan voor hem en hij heeft erom hard gewerkt aan zijn herstel om terug te komen. Een van zijn beste vrienden, hier op tournee, is Gareth Lord, en ze hebben veel gecommuniceerd met wat er gaande was en Fooch is een aantal keren komen kijken. .

Rose gelooft ook dat de inbreng van Fulcher van het grootste belang zal zijn als hij in de loop van het weekend opnieuw strijdend pleit voor zijn eerste groene jas, en voegt toe: “Ik heb het gevoel dat we hier zoveel samen hebben geleerd”.