Zuid-Afrika: ideaal golfland

02-02-2011-zuid-afrikaGolf staat op de derde plaats van de meest favoriete sporten in Zuid-Afrika. Het is dan ook geen wonder dat dit land enkele van de beste wereldspelers heeft voortgebracht, zoals Bobby Locke, Gary Player, Ernie Els en Retief Goosen. Geen wonder, wie wilt er nu niet een potje golf spelen tussen de olifanten en leeuwen? Lees snel verder.

Hoewel ze vorig jaar nog met veel passie het balletje over de voetbalvelden van Zuid-Afrika lieten rollen, zijn de topvoetballers en hun trainers ook behoorlijk gek van een potje golf. De twee sporten vullen elkaar perfect aan en menig ex-topvoetballer is ook verdienstelijk golfer, denk maar aan Marco van Basten, El Salvador en Johan Cruijff. In Zuid-Afrika konden deze golfende voetballers hun hart meer dan ophalen. Het land heeft namelijk meer golfbanen dan België en Nederland samen!

Mede door het schitterende klimaat en de uitstekende, wereldvermaarde golfterreinen staat Zuid-Afrika bekend als de ‘the place to be’ als het om golfen gaat. Het indrukwekkende landschap dat de meeste holes omringd, zorgt ervoor dat golfen in Zuid-Afrika meer dan een spel alleen is. Een unieke spelervaring beleef je bijvoorbeeld in het Nationale Parkeraad in Skukuza. Zo’n dertig jaar geleden heeft de directie van het wildpark een golfterrein aangelegd voor haar personeel. Een tiental jaren geleden werd die golfbaan (9 holes) opengesteld voor het publiek. Naast de prachtige golfbaan, maken de wilde dieren die je kunt zien, het golfen hier wel héél erg bijzonder! Je combineert de sport met het spotten van dieren, want het kan zo maar gebeuren dat er ineens een kudde dieren op de golfbaan staat! Op de golfbaan heeft u kans om giraffen, olifanten en antilopen tegen te komen. In het water op de golfbaan kunnen nijlpaarden zich schuilhouden!

Heb je de Big Five al afgestreept? Dan is het tijd voor iets nieuws: golfen in een wildpark! Heb jij wel eens meegemaakt dat je golfbal per ongeluk door een olifant wordt gestopt? Ga naar www.findsouthafrica.com en maak kans op een trip naar Zuid-Afrika. De reis zal worden afgesloten met twee heerlijke luxe overnachtingen in een Bush Lodge. Deze overnachtingen staan beter bekend als een “luxurious safari escape”. Klinkt best goed, niet waar? En als je de foto’s op de website hebt bekeken, begrijp je dat er niets teveel beloofd wordt!