DP World TourKLM Open 2018

Zeven KLM Open-kampioenen en getergd talent gaan voor titel

27 02 2016 wattel
27 02 2016 wattelRomain Wattel verdedigt zijn KLM Open-titel van vorig jaar. Van 13 tot en met 16 september 2018 gaat de Fransman de strijd aan met zeven oud-winnaars en getergd talent. Eerder werd al bekend gemaakt dat de winnaar van 1999 en oud-nummer 1 van de wereld Lee Westwood, de fan-favorite Andrew ‘Beef’ Johnston en internationaal talent Shubhankar Sharma afreizen naar The Dutch in Spijk. De komst van andere topspelers zoals Kiradech Aphibarnrat, Ross Fisher, Padraig Harrington, Eddie Pepperell, Matt Wallace en Robert Karlsson kan ook worden bevestigd. Opvallend is ook de deelname van twee Amerikanen Kevin Stadler en Bud Cauley.   
 
Sterk deelnemersveld met zeven oud-winnaars
Met de bekendmaking van deze nieuwe namen is het deelnemersveld van het KLM Open 2018 compleet. Lee Westwood, Andrew ’Beef’ Johnston en Shubhankar Sharma waren al aangekondigd. Met de komst van Wattel (winnaar 2017), Fisher (2007), Westwood (1999), maar ook Simon Dyson (2006, 2009, 2011), Peter Hanson (2012), Gonzalo Fernandez-Castano (2005) en Maarten Lafeber (2003) doen er nu dus zeven oud-winnaars mee.
 
Romain Wattel is dit jaar de titelverdediger op het KLM Open. Vorig jaar won de Fransman zijn eerste titel op de Europese Tour door na vier dagen op een score van 15 onder par uit te komen op The Dutch in Spijk. Wattel viel al op jonge leeftijd op; in 2010 was hij de vijfde amateur ooit die een Challenge Tour-wedstrijd wist te winnen. 
 
Kiradech Aphibarnrat was vorig jaar op weg om het KLM Open te winnen, maar vond in de laatste vijf holes twee keer het water en moest de eer aan Wattel laten. Dat zit de Thai nog steeds dwars en hij is dan ook uit op revanche. De nummer 33 van de wereld is een geliefde speler bij alle golffans en zou niet misstaan op de prachtige beker.
 
Toen Ross Fisher in 2007 het KLM Open won, was dat zijn eerste overwinning op de Europese Tour. Inmiddels staat de teller op vijf overwinningen. In 2010 won Fisher met Team Europa de Ryder Cup. Dit jaar doet hij voor de 13de keer mee aan het KLM Open. 
 
Padraig Harrington is een grote naam in de golfwereld. Hij won drie Majors: twee keer het Brits Open en één keer het PGA Championship. De Ier was de eerste Europeaan die twee Majors achter elkaar won en de eerste Europeaan die het Brits Open twee keer achter elkaar won sinds 1906. In totaal won Harrington 15 keer op de Europese Tour. Zijn laatste titel was de Portugal Masters in 2016. Hij is over een maand co-captain van het Europese Ryder Cup Team en kan met Robert Karlsson, die ook co-captain is de plannen smeden. Karlsson heeft 11 titels op de Europese Tour verzameld en won in 2006 met Europa de Ryder Cup. In 1992 was hij er voor het eerst bij op het KLM Open. Dit jaar doet de Zweed voor de 12de keer mee.
 
Eddie Pepperell beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak. In februari behaalde de nummer 3 van het KLM Open van vorig jaar zijn eerste overwinning op de Europese Tour door de Commercial Bank Qatar Masters te winnen. Op de Major van het British Open speelde Pepperell ijzersterk en verraste hij met een zesde plaats, op de laatste dag had hij met 6 onder par de beste ronde van de dag. 
 
Amerikanen
De 28-jarige Amerikaan Bud Cauley raakte begin juni zwaar gewond bij een auto-ongeluk terugrijdend van het Memorial Tournament in Ohio. Ondanks dat hij sindsdien niet meer gespeeld heeft wist hij wel zijn tourkaart op de PGA Tour veilig te stellen en zal hij het KLM Open gebruiken om weer match-fit te worden voor volgend seizoen.
 
Kevin Stadler is de zoon van Masters-winnaar Craig Stadler. Net als Bud Cauley heeft hij zijn tourkaart in de VS, maar hij komt ook terug van een lange afwezigheid door blessures. Hij won al een toernooi op de PGA Tour (Waste Management) en ook in 2006 op de European Tour (Johnnie Walker Classic).
 
Joost Luiten?
Vorige maand werd bekend dat Joost Luiten aan zijn pols geopereerd moest worden en daardoor niet aan het KLM Open kon deelnemen. Inmiddels is de tweevoudig KLM Open-winnaar en KLM Open-ambassadeur weer terug in training. Hij staat op de inschrijflijst, want er is een hele kleine kans dat hij alsnog mee zou kunnen doen aan het KLM Open. Luiten legt uit:
 
“Mijn pols is heel goed uit het gips gekomen. Als alles meezit bestaat de kans dat ik meedoe. Ik moest me vandaag inschrijven voor het KLM Open. Ik wil alle opties open houden. Mobiliteit en kracht moeten nog terugkomen. Voor alle duidelijkheid, de kans is groter dat ik niet mee doe dan dat ik wel mee doe. Een week voor het toernooi ga ik met mijn chirurg overleggen. Maar ik ga geen risico nemen. Daarnaast zeg ik ook, het draait niet alleen om mij op het KLM Open. Het is een heel sterk toernooi met echt grote namen.”  
 
Tickets
Tickets voor het KLM Open zijn te koop op klmopen.nl
 
Over het KLM Open
De 99ste editie van het KLM Open wordt van 13 tot en met 16 september 2018 gespeeld op golfbaan The Dutch in Spijk (gemeente Lingewaal). Het KLM Open wordt georganiseerd door TIG Sports en ondersteund door de partners KLM en ING Private Banking.