Het eerste golfnieuws

Zane Scotland wint wildcard TNT Open

ImageZane Scotland heeft op golfclub Toxandria een van de wildcards voor het TNT Open te Hilversum gewonnen.

De Engelsman, van 17 juli 1982, zegevierde op de bosbaan bij Breda met grote overmacht in het Dutch Junior International, een driedaagse wedstrijd voor spelers tot 21 jaar.

Met een totaal van 208 slagen (69, 71, 68) bleef hij acht onder par. Zijn voorsprong op de Nederlander Boudewijn Hubert bedroeg zes slagen.

Zane Scotland is een buitengewoon talentvolle speler. In 1999 kwalificeerde hij zich als jonge amateur voor het Brits Open en eindigde als 118e. Als beloftevolle speler heeft hij aan verschillende proftoernooien van de Europese Tour deel mogen nemen. Dit jaar eindigde hij als 39e in het Algarve Open van Portugal. In het voorjaar veroverde hij de trofee?n van de Internationale Amateur Opens van Spanje en Portugal.

Scotland eindigde vorig jaar als tweede in het Dutch Junior International, achter de Zuid-Afrikaan Christian Ries, en kwam dit jaar terug met als enige doel te winnen en de wildcard voor het TNT Open te veroveren. ?Om uit te vinden of mijn spel al goed genoeg is voor de overstap naar de professionals wil ik mij vaak mogelijk testen temidden van de Europese Tourspelers?, verklaarde hij bij de huldiging op Toxandria.

Mocht hij in de loop van dit seizoen de overstap nog niet wagen, dan neemt Zane Scotland in het najaar als amateur deel aan de Qualifying School. Bij goed verloop is hij in 2003 professional. Op de Hilversumsche (foto) zal hij vanaf 26 juli, ondanks dat hij nog amateur is, een bezienswaardigheid zijn. Scotland slaat enorm lange drives en is loepzuiver met de korte ijzers. Hij is absoluut een speler om te volgen.