Het eerste golfnieuws

Zal 2003 eindelijk weer een overwinning voor een Nederlander opleveren?

ImageInmiddels is het nieuwe seizoen op de European Tour alweer begonnen, al hebben de Nederlandse spelers nog niet allemaal hun eerste wedstrijd kunnen spelen. Zal het dit jaar lukken om opnieuw een winnaar van Nederlandse bodem te krijgen? Rolf Muntz won in 2000 in Quatar het Quatar Masters. Maarten Lafeber (foto) kwam vorig jaar een aantal malen dicht in de buurt van een overwinning, zo eindigde hij als derde in het BMW Asian Open.

Robert-Jan Derksen moest vorig jaar terug naar de Qualifying School waar hij met zijn scores liet zien dat hij gewoon een heel goede golfer is. Laten wij hopen dat zich dat nu een keer vertaald naar een hogere klassering aan het eind van dit seizoen op de Order of Merit.

Guido van der Valk speelt dit jaar zijn meeste toernooien op de Challenge Tour en hopelijk zal hij net als vorig jaar een paar top 10 resultaten behalen. Van der Valk eindigde vorig jaar op de tweede plaats (BMW Rusian Open), als zevende in het Talma Finnish Challenge en als negende in het Golf Montecchia – PGA Triveneta Terme Euganeee International Open.

Op de EPD-Tour zullen spelers als St?phane Lovey, Hayo Bensdorp, Hiddo Uhlenbeck en Brian Schutz uitkomen. Lovey eindigde in het seizoen 2002 als beste Nederlander op de EPD Tour op de zevende plaats. Het eerste toernooi op de EPD Tour zal zijn op 17 februari in Spanje.