Reizen

Yas Links betreedt de top 50 van ’s werelds beste golfresorts als nummer 1 in Abu Dhabi

Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten – 23 februari 2023 – Yas Links, de locatie voor het DP World Tour Abu Dhabi Championship, in samenwerking met W Abu Dhabi – Yas Island, is opgenomen in de nieuwste Golf World Top 100 World Resorts-rankinglijst voor 2023.

De eerste echte linksbaan in het Midden-Oosten, de 18-holes lay-out van Yas Links is gecombineerd met het iconische W Abu Dhabi – Yas Island hotel om het Yas Links Resort, Abu Dhabi te vormen, dat als nieuwe binnenkomer op de 50e plaats staat in de nieuwste Top 100 World Resorts-lijst van Golf World. Hiermee wordt Yas Links Resort ook gepositioneerd als het nummer 1 resort in Abu Dhabi en het nummer 2 resort in de VAE.

Karl Whitehead, Cluster Club Manager voor Viya Golf, exploitant van Yas Links, zei: “We zijn verheugd om opgenomen te worden als nieuwe binnenkomer in een van de meest significante ranglijsten van het spel. Onze samenwerking met het W Abu Dhabi – Yas Island hotel stelt golfers van over de hele wereld in staat om onze professionele golfbaan op toernooiniveau te ervaren, en de nummer 1 golfbaan in het Midden-Oosten, terwijl ze genieten van een onvergetelijk verblijf op Yas Island.

“Yas Links is een van de beste golfbestemmingen ter wereld, en we blijven zoeken naar manieren om ons aanbod te verbeteren. Na gastheer te zijn geweest van het DP World Tour Abu Dhabi Championship sinds 2022, kijken we ernaar uit om in november te starten met de nieuwe speelschema-plek van de DP World Tour-play-offs,” voegde hij eraan toe.

Gelegen aan de waterkant met dramatisch uitzicht op de Arabische Golf en de opwinding van Yas Island, werd de 18-holes kampioenschapscursus bij Yas Links Abu Dhabi ontworpen door Kyle Phillips en heeft het een onberispelijke conditie met fairways die op greens lijken en glooiende heuvels. De 9-holes par-3 baan en oefenfaciliteiten zijn ideaal voor golfers van alle niveaus.

Het W Abu Dhabi – Yas Island hotel, onderdeel van Marriot International, Inc., bevindt zich vlak over de weg van Yas Links en kijkt ook uit over de ongerepte golf. Het vijfsterrenhotel is uniek vanwege de nabijheid van het wereldberoemde Abu Dhabi Formule 1-racecircuit, het enige hotel ter wereld dat op een Formule 1-circuit is gebouwd. Het hotel heeft exclusieve toegang tot het circuit, zodat gasten kunnen genieten van het geluid van de brullende auto’s aan de ene kant en de rustige jachthaven aan de andere kant.

Gasten vinden ook een ultramoderne fitnessruimte, zwembad en zonneterras binnen het pand, allemaal verweven met verwijzingen naar de geschiedenis van Abu Dhabi en ongelooflijke architectonische ontwerpen. Na een ochtendronde golf kunnen gasten nabijgelegen attracties bezoeken zoals de Yas Marina, Warner Brothers Studios of zelfs Ferrari World.

Yas Links staat gepland om het Abu Dhabi Championship in november te organiseren, het eerste deel van een nieuwe tweedelige play-offserie op de DP World Tour, eindigend met het DP World Tour Championship in Dubai. Het evenement zal de top 70 spelers op de Race to Dubai-ranglijst presenteren, waarbij de top 50 doorgaat naar het Tour Championship.

Viya Golf – een bedrijf van Dubai Golf – exploiteert Yas Links, Yas Acres en Saadiyat Beach Golf Club in Abu Dhabi. Dubai Golf exploiteert ook Emirates Golf Club, Jumeirah Golf Estates en Dubai Creek Golf and Yacht Club in Dubai, naast Topgolf Dubai.

Bezoekers kunnen starttijden reserveren bij Yas Links en alle andere Dubai Golf- en Viya Golf-locaties via de Viya-app. Viya stelt klanten, zowel in de VAE als over de hele wereld, in staat om wereldklasse golf, dineren, ervaringen, spa’s en meer te boeken bij locaties in Dubai en Abu Dhabi. Viya is gratis te downloaden via elke mobiele app store. Om Viya te verkennen, ga naar: www.viya.ae/

Voor meer informatie over Yas Links, bezoek: https://www.viyagolf.com/yaslinks/golf-course/

Om meer te weten te komen over het W Abu Dhabi – Yas Island hotel, bezoek: https://www.marriott.com/en-us/hotels/auhwh-w-abu-dhabi-yas-island/overview/