PGA Tour

Wyndham Championship: de strijd om de FedExCup Playoffs bereikt zijn hoogtepunt

Shane Lowry

Shane Lowry en Justin Thomas staan buiten de verwachte top 70 in de race voor de FedExCup Playoffs, voorafgaand aan de laatste ronde van het Wyndham Championship in North Carolina. Lowry (foto) heeft een sterke ronde nodig op zondag in het Wyndham Championship om zich te kwalificeren voor de lucratieve FedExCup Playoffs.

Thomas, de FedExCup-winnaar van 2018, staat op de 72e plaats in de stand na een derde ronde van vier onder par 66. De tweevoudig PGA-kampioen maakte vijf birdies, waaronder drie op rij tussen zijn derde en vijfde hole, en slechts één bogey, maar hij heeft veel werk te doen op de laatste dag.

Alleen de top 70 in de FedExCup-stand na het evenement van deze week in North Carolina zullen zich kwalificeren voor de lucratieve play-offa en op dit moment staat de Ier Lowry op de 78e plaats.

De winnaar van het Open Championship in 2019 begon het toernooi op de 76e plaats, maar staat nu twee plaatsen lager na rondes van 68 en 69 op de eerste twee dagen, gevolgd door een ronde van even-par 70 op zaterdag.

Lucas Glover en Billy Horschel zijn een flink aantal plaatsen gestegen naar respectievelijk de 50e en 53e plaats na het delen van de leiding met 18-onder in het Wyndham Championship.

Glover tekende voor een acht-onder-par 62 na de derde ronde en Horschel had zelfs een slag minder nodig na een foutloze, zeven-onder-par 63.

Glover begon de week als 112e in de FedExCup-stand, terwijl Horschel – de FedEx-kampioen van 2014 – vier plaatsen achter hem stond op de 116e plaats.

Horschel en Glover staan één slag voor op de Amerikaan Russell Henley (65) en drie slagen voor op de Zuid-Koreaan Byeong Hun An (65).

Als Lowry, Horschel, Glover en Thomas uiteindelijk binnen de top 70 van de FedExCup eindigen, zullen ze volgende week deelnemen aan het eerste evenement van de Playoffs, het FedEx St. Jude Championship in Tennessee.

Russell Henley behoudt de leiding in het Wyndham Championship!