Het eerste golfnieuws

Wordt Woods goedkoper?

ImageDe organisatoren van het verregende Nieuw-Zeeland Open hebben nog enige tijd nodig om de balans op te maken. Volgens de toernooidirecteur David Pool, kwamen ze zo?n 30.000 betalende toeschouwers te kort om het startgeld van Tiger Woods (2 miljoen dollar) te dekken.

Een aantal commentatoren vindt dat Woods, die zes slagen achter de winnaar Craig Parry eindigde, zijn standaard startgeld zolangzamerhand wel naar beneden mag bijstellen als gevolg van minder goede prestaties.

Het Nieuw-Zeeland Open moest nog de volle mep betalen voor Woods, maar andere toernooien, zoals het Deutsche Bank SAP Open hoopt dat ze Woods voor minder geld kunnen aantrekken. De Duitser Harald Hartmann, promotor van het SAP Open, vindt het nog steeds belangrijk om Woods binnen te halen voor de naamsbekendheid en wereldwijde erkenning van het toernooi.

De wereldnummer een heeft nog steeds een enorme impact op het Duitse publiek. Het is geen toeval dat sinds Woods zijn opwachting heeft gemaakt in de golfwereld zo?n vijf jaar geleden, het golf in Duitsland immens populair is geworden.