Padraig Harrington is de nieuwe Europese Ryder Cup aanvoerder!

23 10 2016 harringtonPadraig Harrington is als Europese aanvoerder  benoemd voor de Ryder Cup van 2020. Vandaag was er in Engeland om 13.00 een persconferentie waarin duidelijk werd wie er als de nieuwe aanvoerder van het Europese Ryder Cup zal optreden.

De drievoudig winnaar was de duidelijke favoriet om Thomas Bjorn op te volgen bij Whistling Straits waar Europa volgend jaar zal zijn om de gewonnen trofee te verdedigen.

Sergio Garcia heeft in ieder geval al aangegeven en steunt Padraig Harrington om als Europa’s aanvoerder van de Ryder Cup in 2020 te gaan leiden.

Harrington heeft eerder gediend als vice-captain tijdens de laatste drie Ryder Cups en verscheen in de tweejaarlijkse wedstrijd tegen de Verenigde Staten zes keer als speler, te beginnen bij Brookline in 1999. Hij was vervolgens ook bij in 2002, 2004, 2006 en 2010 in wel in het winnende team .

De 47-jarige Ier heeft ook goede ervaringen met de baan in Wisconsin waar de volgende Ryder Cup wordt gespeeld. Hijzelf speelde daar eerder mee in de Amerikaanse PGA Championships van 2004, 2010 en 2015.

Bjorn en de vroegere kapiteins Darren Clarke en Paul McGinley zitten in het panel dat de volgende kapitein selecteert, samen met Keith Pelley, Chief Executive Officer van European Tour en een lid van het spelerscomité van de Tour.

Harrington werd de favoriet nadat Lee Westwood, de andere hoofdkandidaat, de voorkeur gaf om eventueel aanvoerder te worden in de wedstrijd die in 2022 in Rome wordt gespeeld.

Europa domineerde de Ryder Cup tot nu toe en won negen van de laatste twaalf wedstrijden.