Woods op 5 slagen afstand van Rose in BMW Championship

Justin Rose

Tiger Woods wist met 66 slagen op zaterdag slechts 1 plek te stijgen in het klassement van het BMW Championship. De oud nummer 1 van de wereld die het toenrooi begon met 62 slagen daarna 70 slagen liet noteren en nu 66 kwam daarmee op 12-onder par. Woods had dit keer een foutloze ronde met 4 birdies en geen enkele bogey of erger.

De leider na de tweede dag, Xander Schauffele, zakte weg naar de gedeelde tweede plaats na een derde ronde van 67 slagen. Hij en Rory McIlroy staan met 16-onder par op 1 slag afstand van Justin Rose. De Engelsman ging op zaterdag rond in 64 slagen waar hij eigenlijk alleen in zijn eerste 9 holes de nodige birdies wist te maken, zes stuks. In zijn tweede 9 holes vielen er te weinig putts. Rose creerde veel kansen voor birdie maar wist er geen te verzilveren. Op 17 miste hij de green maar maakte hij up-en-down voor par en op 18 miste hij opnieuw een redelijke korte putt voor birdie en maakte daar ook par en kwam zo op 17-onder par. Er zat dus echt meer in!

Wie een flinke opmars maakte in het klassement was Tommy Fleetwood. De Engelman liet de laagste ronde van de dag noteren, net als op vrijdag, met 62 slagen en kwam daardoor op 15-onder par en staat nu gedeeld 4e op 2 slagen van Rose!