Woods met pijn in zijn rug naar 4-onder par, Hamilton leidt

ImageTiger Woods heeft met zekerheid een fysiotherapeut bezocht nadat hij zijn eerste ronde in het WGC-Amex Championship gespeeld had. De met veel pijn in zijn rug spelende Woods liet zich zelfs tijdens zijn ronde masseren door zijn caddie Steve Williams.

Het was niet leuk om de soms van pijn ineenkrimpende Woods te zien (foto). Na de afslagen stond hij vaak met een kromme rug van de pijn. Bij de slagen die hij uit de rough moest doen, vertrok zijn gezicht en zijn lichaam ook van de pijn.

Woods had de blessure opgelopen tijdens zijn vlucht van New York naar zijn huis in Orlando. ?Op een of andere manier ben ik in slaap gevallen in een verkeerde houding en daar heb ik nog steeds last van?, aldus Woods. De titelverdediger kon toch nog een ronde uitspelen die nog ruim onder par was, namelijk in 68 slagen.

De winnaar van het Open Championship Todd Hamilton leidt in het toernooi na een ronde van 66 slagen. De Europese Ryder Cup sterren Sergio Garcia, Luke Donald en Miguel Angel Jimenez staan met 67 slagen op 1 slag afstand van de leider en zij delen met de linkshandige Steve Flesch en de Australi?rs Stuart Appleby en Adam Scott de tweede plaats.

Het weer was goed, een beetje koud, maar met een trui aan spelen maakte het aangenamer dan met regen de baan in gaan. De golfbaan van Mount Juliet Conrad heeft redelijk brede fairways maar de rough die er naast ligt, kan beter ontweken worden want die is hoog en taai.

Bron: Golf Net NL [www.golfnet.nl]