Het eerste golfnieuws

Woods kwam dichtbij maar Burns wint het Disney World Golf Classic

ImageHij begon met een achterstand van 6 slagen op de leider, maar een ronde van 63 had dat gat bijna gedicht. Toen Woods op de 18e green aankwam ging het publiek weer massaal uit haar bol. ?Kom op Tiger?, werd er geroepen. Woods ging opnieuw voor birdie putten maar op het moment dat zijn bal vertrok van zijn putter wist hij al dat deze ernaast ging.

Woods eindigde op 2 slagen van de winnaar Bob Burns (foto). Burns regeaeerde na zijn overwinning opgelucht: “Gelukkig was het toernooi over 72 holes, anders was Woods misschien toch weer met de overwinning naar huis gegaan.?

Burns maakte op de laatste dag van het toernooi 67 slagen en eindigde met een totaal van 263 slagen (-25). Hij werd de 16e PGA Tour speler die dit jaar voor het eerst een toernooi wist te winnen.

Woods speelde op de laatste dag weer perfect, sloeg naar iedere pin en dat resulteerde in 6 birdies op de eerste 10 holes. Zijn volgende birdie kwam op hole 13, nadat hij eerst ruim 5 minuten op de afslagplaats had moeten wachten op de flight voor hem. Op de 14e wist hij een putt voor birdie te maken van ruim 10 meter. Zijn moeder Kultida Woods, die alles vanaf de zijkant van de green volgde, applaudisseerde voor haar zoon toen hij de 18e green afstapte.

Woods ging toen op een plastic stoel zitten voor een grote tv en volgde de laatste holes van Chris DiMarco en Bob Burns.

Toen Burns op 17 en 18 een par maakte en zijn handen omhoog stak, stond Woods op en ging naar huis. Burns won 678.320 euro en voor Woods lag er 256.000 euro klaar en daarmee kwam zijn prijzengeld alleen al voor dit jaar op 6.870.000 euro.