Woods klimt flink na 65 slagen, Simpson nog steeds de leider!

Tiger Woods had op de derde dag van The Players Championship een prachtige ronde waardoor hij deze met 65 slagen eindigde. De Amerikaan steeg daardoor flink in het klassement en kwam met 8-onder op de gedeelde 9e plaats terecht. Ook Jordan Spieth had 65 slagen en ook hij kwam daardoor op 8-onder.

Webb Simpson lijkt het toernooi niet meer te kunnen verliezen. Met 19-onder en een voorsprong van 7 slagen op de nummer twee, Danny Lee uit Nieuw Zeeland, gaat hij de vierde en laatste ronde beginnen. Simpson liet op de derde dag 68 slagen noteren en zijn birdie op 17 was wel wat anders dan de dubbel bogey die hij de dag ervoor maakte. Zijn enige bogey was die op de par 3 8e hole, daar miste hij de green links en met een matige chip en twee putts kwam deze op zijn scorekaart. Verder maakte Simpson in zijn ronde 4 birdies en een eagle.

Woods ronde

Woods speelde vooral in zijn eerste 9 holes fantastisch golf. Met 6 birdies op 1 en 2 op 4 en 5 en op 7 en 9 sloot hij deze af met 30 slagen. Na de birdies op 11 en 12 maakte hij een bogey op hole 14 en daarna bleef zijn score kaart op parren staan.

81 slagen voor Brendan Steel!

Dat het ook wel eens niet lekker kan lopen bleek uit de score van Brendan Steel. De Amerikaan die op de eerste twee dagen 72 en 69 slagen liet noteren kwam nu met 81 slagen van de baan! Wat ging er nou mis? Het waren niet zijn afslagen die waren over het algemeen gewoon goed maar zijn ijzers naar de green sloeg hij werkelijk overal naar behalve midden green en dat resulteerde in 7 bogeys en een tripple bogey.

Samenvatting