PGA Tour

Woods door in Honda Classic ondanks dubbel bogey door waterbal!

Wat sloeg Tiger Woods een ballen op vrijdag en de statistieken logen er niet om. Hij wist ze dichterbij te slaan dan andere spelers maar de birdies of beter bleven een beetje uit op de tweede dag van het Honda Classic. Een dieptepunt was hole 15 een par 3 van net geen 160 meter waar hij zijn bal met een ijzer 7 te ver naar rechts sloeg en deze het water vond. Na een drop op de damestee sloeg hij hem redelijk dichtbij de hole maar met twee putts stond er ineens een dubbel bogey op zijn kaart. Met drie birdies, twee bogeys en een dubbel bogey ging Woods rond in 71 slagen (+1) maar plaatste zich wel voor het weekend en staat nu gedeeld 14e.

Ook Rory McIlroy plaatste zich voor het weekend met twee ronden van 72 slagen (+4). De cut kwam namelijk op +5 te liggen. De Belg Thomas Pieters klom 5 plekken omhoog in het klassement en staat nu met 1-onder gedeeld 7e. De leider na de eerste ronde, de Zweed Alex Noren, zakte weg naar de gedeelde 14e plaats na een tweede ronde van 75 slagen.

Justin Thomas had wel een heel eigenaardige tweede ronde. Met op 17 holes een par een een dubbel bogey op de 16e eindigde hij zijn ronde met 72 slagen. De dubbel bogey maakte hij door een 4-putt na netjes zijn bal in tweeën op de green geslagen te hebben.

Woods heeft nu 4 slagen achterstand op de Amerikanen Luke List en Jamie Lovemark die met -3 bovenaan het klassement staan.