Het eerste golfnieuws

Woods en Nicklaus zegevieren in Battle at Bighorn

ImageJack Nicklaus en Tiger Woods (foto) hebben de Battle at Bighorn, een toernooi speciaal voor TV georganiseerd, gewonnen. Hun tegenstanders Lee Trevino en Sergio Garcia verloren hun partij met 3 en 2.

Midden in de woestijn kwam Woods tot het maken van maar liefst 9 birdies over 16 holes. De 62-jarige Nicklaus sloeg de slag van de dag door met zijn tweede slag naar de green met een ijzer 7 de vlaggenstok te raken van hole 9 en hield zo een tap-in voor birdie over.

De andere 62-jarige Trevino kwam tot het maken van 3 birdies. Hij houdt van het spel en liet dat dan ook goed merken, de enige keren dat hij zijn mond hield was als hij zijn bal moest slaan, daar tussen leek het een waterval van woorden. Zijn medespeler Sergio Garcia kon er wel om lachen.

Nicklaus, die het toch erg warm kreeg van de regrips en waggles van Garcia gaf hem een belangrijke tip. Hijzelf had in het verleden nog weleens wat strafslagen gekregen voor langzaam spel en daar waarschuwde hij Garcia voor. ?Toen ik eenmaal een aantal strafslagen voor mijn kiezen had gekregen wegens slow-play, wist ik wel beter?, aldus Nicklaus.