PGA Tour

Woods door en Simpson met ruime voorsprong leidt

Hij leek op weg naar een fantastische ronde zonder fouten maar de dubbel bogey op de 17e zorgde er voor dat hij uiteindelijk met 63 slagen zijn ronde eindigde. Webb Simpson was bezig met een birdie reeks toen hij op 11, 12, 13, 14, 15 en 16 er een liet noteren. Op de eilandgreen van de TPC Sawgrass ging het mis, een net te kort geslagen sandwedge kwam op de rand van de houten beschoeiing terecht stuiterde vervolgens wel op de green maar rolde er vanaf.

De Amerikaan heeft met 15-onder 5 slagen voorsprong op zijn landgenoot Patrick Cantlay, de Zuid-Afrikaan Charl Schwartzel en de Nieuw-Zeelander Danny Lee.

Tiger Woods wist maar net de cut te halen met zijn 1-onder na twee ronden maar dat wisten bijvoorbeeld niet Rory McIlroy (+1), Danny Willett (+7) en de linkshandige Phil Mickelson met +8.

Van de Australiërs staan Jason Day en Adam Scott met 8 en 7-onder op de gedeelde 8e en 11e plaats. Van de Engelsen wist Ian Poulter met 5-onder op de 25e plaats te komen en staan Justin Rose en Tommy fleetwood gedeeld 34e met 4-onder.

De Spanjaarden Sergio Garcia (-7), Jon Rahm (-6) en Rafa Cabrero Bello (-1) haalde allemaal de cut.