Wolf Open 2021: Mathieu Decottignies Lafon wint na play-off o.a. van Philip Bootsma!

Helaas geen overwinning voor Philip Bootsma in het Wolf Open 2021. De Nederlander was na drie ronden in Duitsland op de golfbaan van Holledau gelijk geëindigd met Mathieu Decottignies Lafon, Victor Veyret en Henry Simpson op 9-onder par dus de vier moesten een play-off spelen.

Op de eerste hole wist de Fransman Decottignies Lafon met een birdie zijn tweede overwinning veilig te stellen. De 5000 punten die aan de overwinning waren verbonden zorgden ervoor dat Decottignies Lafon de nieuwe nummer 1 op de algemene ranking werd.

Stan Kraai eindigde met 1-onder op de gedeelde 25e plaats en Mark Markovits werd met +6 42e. Peter Melching, Mike Toorop, Lars Keunen en Max Albertus misten eerder de cut in het toernooi.

Henry Simpson leek naar een overwinning af te stevenen nadat hij op 12-onder stond met nog twee holes te gaan. Helaas waren het waarschijnlijk de zenuwen want de 24-jarige sloot zijn ronde af met dubbel bogey en een bogey.

Decottignies Lafon (foto) wil nu zo snel mogelijk weer proberen te winnen om dan direct door te stoten naar de European Challenge Tour met drie titels dit jaar. In mei won hij het NewGiza Pyramids Challenge in Egypte. Hij liet verder weten dat hij heeft besloten om de Qualifying School of the Korn Ferry Tour te spelen. Deze tour speelt zich voornamelijk af in Amerika.

Van 16 tot 18 augustus staat de Starnberg Open 2021 op de tourkalender, waarbij de spelers bliksemsnelle greens verwachten en waar weer 30.000 euro aan prijzengeld te verdienen valt en de belangrijke ranking punten (www.progolftour.de).

Foto boven: