DP World Tour

WM Phoenix Open: Gaat Scottie Scheffler opnieuw winnen?

Scottie Scheffler

Met een ronde van 3-onder, 68 slagen, heeft de titelverdediger Scottie Scheffler de leiding genomen. Na 54 holes heeft de Amerikaan twee slagen voorsprong op de Canadees Nick Taylor en de Spanjaard Jon Rahm.

Vorig jaar won Scheffler met een eindscore van 16-onder en hij staat nu al op 13-onder voor het toernooi. Scheffler maakte twee birdies op de eerste en tweede negen en had slechts een eenzame bogey op de par-vijf 13e.

Ongeveer de helft van het deelnemersveld moest zaterdagochtend hun tweede ronde voltooien nadat het spel op vrijdagavond was onderbroken vanwege duisternis op de TPC Scottsdale.

Jordan Spieth en Adam Hadwin staan ook nog binnen bereik van een eventuele titel met 10-onder. De Engelsman Tyrrell Hatton kan eventueel ook nog voor een verrassing zorgen. Hij ging voor de tweede keer rond in 67 slagen en deelt met nog vier andere de zesde plek met 9-onder.

Rory McIlroy, nog de nummer 1 van de wereld, staat op een gedeelde 28e plaats met 3-onder na het maken een ronde van 70 slagen. Hij kan het toernooi niet meer winnen en hij zal hoogstwaarschijnlijk gepasseerd worden door Scheffler of Rahm als de nieuwe nummer 1 van de wereld.

WM Phoenix Open: Rory McIlroy vecht zich terug en Scheffler en Rahm leiden

WM Phoenix Open: Rory McIlroy worstelt in openingsronde