Willem van Hanegem en Golf Team Holland openen Amsterdam Golf Show 2011 op vrijdag 11 maart om 11.00 uur

Demonstraties door topgolfer Joost Luiten op zondag 13 maart

Houten, 28 februari 2011

Willem van Hanegem opent op 11 maart 2011 om 11.00 uur de jubileumeditie van de Amsterdam Golf Show in de Amsterdam RAI. Hij doet dit samen met topgolfers Floris de Vries, Tim Sluiter en Christel Boeljon (Golf Team Holland). Vrijdagmiddag zijn er, naast Willem van Hanegem, diverse bekende oud-profvoetballers zoals John van Loen, John Bosman, Barry van Galen in actie te zien tijdens de Soccer Golf Challenge, een krachtmeting met de nieuwe generatie topgolfers op het kunstgras in de Amsterdamse RAI. Een andere bijzondere aanwezige is Ronald Boef, de bekende blinde golfer (handicap 16), die net is verkozen tot gehandicapte Sportman Noord-Holland 2011 en onlangs twee grote golftoernooien in Australië heeft gewonnen. Golfliefhebbers krijgen tijdens Amsterdam Golf 2011, van 11 t/m 13 maart 2011, de kans een demonstratie te zien van o.a. deze bijzondere golfer. Zondagmiddag 13 maart is niemand minder dan Joost Luiten aanwezig. Voor meer informatie zie: www.amsterdam-golf.com

Start golfseizoen door Willem van Hanegem

De Amsterdam Golf Show, die dit jaar alweer voor de vijfde keer wordt georganiseerd, markeert elk jaar de start van het nieuwe golfseizoen. Dit jaar wordt Amsterdam Golf geopend door Willem van Hanegem, samen met topgolfers Floris de Vries, Tim Sluiter en Christel Boeljon. Een jubileumeditie voor het grootste indoor golfevenement van Nederland, dat plaatsvindt in het weekend van 11 tot en met 13 maart 2011 in de Amsterdam RAI. Golfliefhebbers kunnen het hele weekend hun hart ophalen in de 12.250 m2 grote Parkhal van de RAI, waar tal van activiteiten georganiseerd worden. Onder andere de Nederlandse Golf Federatie zal groots uitpakken, met een stand van maar liefst 400 m2, waar ruim 100 golfverenigingen vertegenwoordigd zijn.

Soccer Golf Challenge

Vrijdag 11 maart zijn er diverse bekende oud-voetballers en de nieuwe generatie topgolfers te zien in de Soccer Golf Challenge, een krachtmeting op het kunstgras in de RAI. Topgolfers Floris de Vries, Tim Sluiter en Christel Boeljon nemen het op tegen oud-voetballers als Willem van Hanegem, John van Loen, John Bosman, Barry van Galen.

De wedstrijd wordt geleid door oud-topscheidsrechter Mario van der Ende.

Joost Luiten

Nederlands populairste topgolfer Joost Luiten introduceert tijdens Amsterdam Golf zijn eigen lijn met wedges. Op zondagmiddag 13 maart zal Joost zelf aanwezig zijn om enkele demonstraties te geven, handtekeningen te zetten op de Kids Course en uiteraard zijn nieuwe productlijn te ondersteunen met informatie.

Gratis golflessen

Daarnaast zijn er nog talloze interessante activiteiten:

– golfdemonstraties van onder andere de blinde golfer Ronald Boef;

– wedstrijdjes op golfsimulators

– gratis golflessen van PGA Professionals in opleiding;

– swing-analyse door Phil Allen, coach van Joost Luiten;

– meerdere trickshows;

– modeshows met de nieuwste golf modetrends.

– spelers van Golf Team Holland zijn alle dagen aanwezig voor demo’s en wedstrijdjes.

Een groot aantal exposanten zullen de bezoekers informeren over de laatste trends in golf. Aan de jonge golfer is ook gedacht: zij kunnen dit weekend spelenderwijs kennismaken met de golfsport op de speciaal voor hen ingerichte Kids Course. Kortom een sportief dagje uit voor het hele gezin.

Over Amsterdam Golf 2011

Van vrijdag 11 t/m zondag 13 maart 2011 organiseert Holland Golf Events voor de vijfde maal Amsterdam Golf in de RAI te Amsterdam. Tijdens dit grootse indoor golfevenement neemt een groot aantal exposanten de tijd om de nieuwste producten te etaleren of te verkopen en bezoekers te informeren over de laatste trends in de golfsector. Tevens worden er voor de bezoekers tal van activiteiten georganiseerd waaronder het testen van materialen op de driving range, diverse wedstrijden op golfsimulators, golfdemonstraties en modeshows. Entreeprijzen voor de Amsterdam Golf Show 2011 bedragen € 17,50 aan de kassa en € 12,50 online in de voorverkoop. Openingstijden van Amsterdam Golf zijn van 10:30 uur tot 18:00 uur. Voor meer informatie zie: www.amsterdam-golf.com