Challenge TourDP World Tour

Wil Besseling eindigt als beste Nederlander in Oostenrijk!

Met een derde plaats is Wil Besseling als beste Nederlander geëindigd in het Oostenrijks Open. Met 7 birdies en 1 bogey eindige de 34-jarige Noord-Hollander (foto) met 66 slagen en bracht daarmee zijn score op 11-onder par. Ook Darius van Driel wist in Oostenrijk een zeer sterke prestatie neer te zetten met een gedeelde vierde plek. Zijn laatste ronde van 72 slagen was dan wel zijn slechtste van het toernooi en dat liet hem uiteindelijk op 10-onder eindigen.

Joost Luiten had helaas twee teleurstellende laatste ronden in het toernooi. Met par en 75 slagen zakte hij ver weg uit de 10 top en moest hij met 6-onder genoegen nemen met een gedeelde 18e plek. Daan Huizing en Robbie van West eindigden in het toernooi met 4-onder en +9 op de 25e en 72e plaats. Voor Van West was het alles of niets want een bij de laatste spelers zou maar weinig euro’s opleveren dus hij kon flink wat risico’s nemen maar die vielen helaas niet in zijn voordeel uit.

De grootste cheque ging naar de winnaar Marc Warren. De Schot wist met 13-onder de toernooiwinst te pakken en streek bijna 77.000 euro op. Voor Besseling was er nog een cheque van bijna 29.000 euro en Van Driel kreeg bijna 18.000 mee naar huis. In dit toernooi was niet veel prijzengeld dat komt pas weer op 22 juli wanneer de spelers naar Engeland gaan. Was in dit toernooi en de volgende eveneens in Oostenrijk maar 500.000 te verdelen onder de spelers die de cut wisten te halen, in Engeland is ruim 1.2 miljoen het prijzengeld.