Wil Besseling eindigt als beste Nederlander in Marokko

Helaas geen overwinning voor Wil Besseling in het Lalla Aïcha Challenge Tour in Marokko. Besseling die op de derde dag iedereen verraste met een ronde van 63 slagen had op de laatste dag 12 slagen meer nodig met 75 slagen. De Noord-Hollander (foto) zakte daardoor flink wat plekken in het eindklassement naar de 16e plaats met 5-onder. Voor Besseling was er een cheque van 2600 euro.

Lars van Meijel en Daan Huizing zakten beiden in het klassement na een ronde van 72 slagen. De twee eindigden daardoor in het toernooi met een 36e en 46e plaats met 1-onder en 2-boven par.

Darius van Driel miste de cut eerder in Marokko en zakte daardoor 1 plaats in de algemene ranking van de Challenge Tour naar de 14e plaats. Van Meijel zakte ook 1 plek en staat nu 15e.

De spelers van de Challenge Tour gaan nu weer richting Ierland voor het Stone Irish Open. Daarna worden er twee toernooien in China gespeeld om op 7-november aan het laatste toernooi de Challenge Tour Grand Final te beginnen.

Van Meijel en Van Driel kunnen dus altijd nog in de top 15 blijven mits er nog wat prijzengeld bij elkaar wordt gespeeld in de rest van de toernooien. Het prijzengeld van vooral de laatste toernooien is flink.

Ook Huizing en Besseling maken nog een kans om bij de beste 15 spelers van de Challenge Tour te komen.

Wil Besseling knalt omhoog in klassement in Marokko