DP World Tour

Wil Besseling beste Nederlander in Duitsland waar Victor Hovland wint!

Een 52e en 68e plaats voor de Nederlanders in het BMW International in Duitsland. Wil Besseling eindigde na 4 ronden net buiten München op de gedeelde 52e plaats met een eindscore van 5-onder par. Darius van Driel werd 68e met een eindscore van 1-onder. Voor de Nederlanders waren er bescheiden cheques van ruim 6000 en bijna 4000 euro.

Victor Hovland (foto boven) werd de eerste Noor die een European Tour-evenement wint, hoewel hij op de laatste dag van de BMW International Open tot het uiterste werd gedreven door de thuisfavoriet Martin Kaymer.

Kaymer (foto) voerde de druk op de leider met een afsluitende 64 en stond gelijk voor de leiding op 17 onder. Hovland toonde zijn kalmte en maakte een birdie op drie van de laatste zes holes om de eerste Noor te worden die een Europese Tour titel claimde.

De 23-jarige Hovland, die pas in zijn tweede evenement als prof op Europese bodem speelde, was eerder hersteld van een nerveuze start toen hij een bogey op de tweede home compenseerde met een birdie op de vijfde

“Ik ben een beetje blij dat het voorbij is”, zei de jonge kampioen. “Het was een lange dag en het was erg stressvol, maar het voelt geweldig en het zal fijn zijn om nu een paar weken te ontspannen.

“Ik zag dat Martin van achteren naar voren in het klassement kroop en Jorge bleef hangen. Nadat ikzelf een aantal putts had gemist, hielp het maken van de birdie op 13 enorm en de par-save op 14 was groot voor het momentum. Daarna probeerde ik solide golf te spelen en maakte niet te veel fouten. Ik had dan wel een drie-putt op 17, maar geweldige birdies op 16 en 18.

“Ik kijk uit naar een paar weken thuis in Noorwegen om te ontspannen en al mijn vrienden te zien. Het betekent de Open, Olympische Spelen, Ryder Cup en er is zoveel golf om naar uit te kijken ”

Kaymer’s score van 17 onder zorgde ervoor dat hij een tweede plaats kreeg en dat deed zijn overtuiging herleven dat hij spelend een weg naar het European Ryder Cup-team zou kunnen forceren, nadat hij eerder deze week door Padraig Harrington als assistent-aanvoerder was onthuld.

De 23-jarige Vincent Norrman (foto), die in zijn eerste evenement als professional speelde, had op de derde dag een hole-in-one op een par 4 en wel de 16e hole dus een albatros. Hij eindigde uiteindelijk met 13-onder gedeeld 5e.

De Spanjaard Jorge Campillo en de Fransman Victor Dubuisson werden met 125 en 14-onder derde en vierde in het klassement. De winnaar Hovland verdiende ruim 229.000 euro.