WGC Matchplay: Rory McIlroy verliest met 6&5 van Ian Poulter

Rory McIlroy was niet helemaal in vorm in de eerste ronde van het WGC Matchplay. De Noord-Ier sloeg zijn afslagen links en rechts maar zelden op de fairway. Zo kwam zijn bal in een van de zwembaden terecht van de huizen die langs hole 5 op de golfbaan gebouwd zijn.

McIlroy (foto boven) die nu samen werkt met swingcoach Pete Cowen vond ook water op de 13e na een chip over de green waar Ian Poulter de overwinning bezegelde met 6&5. De 31-jarige staat in zijn volgende groepswedstrijd tegenover de Amerikaan Lanto Griffin. Zijn laatste wedstrijd is tegen de Australiër Cameron Smith, die vorig jaar op de Masters als tweede eindigde.

“Er zijn een paar gebieden van zijn spel waarvan ik zeker weet dat hij het wil verbeteren,” zei de winnaar Poulter.

De 64 spelers in Austin zijn opgesplitst in 16 groepen van vier, waarbij alleen de groepswinnaars in het weekend doorgaan naar de knock-outfase.

Lee Westwood was in goede vorm met twee tweede plaatsen op de PGA Tour, maar de Engelsman verloor met 4&3 van Ryder Cup-teamgenoot Sergio Garcia. De Masters-kampioen van 2017 leidde vanaf de eerste hole en ging met drie up naarde 13e en pakte de wedstrijd op de 15e.

Antoine Rozner verbaasde de nummer 5 van de wereld en US Open-kampioen Bryson DeChambeau met een overwinning van twee up. De Fransman birdiede de negende en ging twee-up en hoewel de Amerikaan terugvocht door een birdie te maken op de par-vijf 16e, bleef de Fransman op het laatste moment standvastig.

“Het is het sterkste veld waar ik ooit in mijn leven heb gespeeld en ik heb vandaag goed golf gespeeld”, zei Rozner.

De nummer één van de wereld Dustin Johnson versloeg zijn landgenoot Adam Long met twee up, terwijl Justin Thomas, vers van zijn overwinning in het Players Championship, een 3 & 2 overwinning behaalde op zijn landgenoot Matt Kuchar.

De Spaanjaard Jon Rahm versloeg de Colombiaan Sebastian Munoz na een strak gevecht. Rahm moest op de laatste een flinke putt maken voor zijn overwinning en won met 1-up.

De volledig Engelse wedstrijd tussen Tyrrell Hatton (foto) en Matt Wallace eindigde in een gelijkspel. De Schot Robert MacIntyre maakte indruk in zijn 2 & 1 overwinning op de Amerikaan Kevin Na.

De Engelse Andy Sullivan trok zijn openingswedstrijd gelijk met Xander Schauffele, terwijl een andere Engelsman Tommy Fleetwood op het laatst een prima putt maakte om van hetzelfde resultaat te genieten tegen Si Woo Kim uit Zuid-Korea.

De Amerikaan en drievoudig grote winnaar Jordan Spieth versloeg Matt Fitzpatrick met 3 & 1 en Paul Casey, een andere Engelsman, werd met 3 & 2 verslagen door de Canadees Mackenzie Hughes.