WGC Accenture World Match play – Graeme McDowell en Victor Dubuisson door!

22-04-2013-mcdowell
22-04-2013-mcdowellHet WGC Accenture World Match play heeft nog twee Europese Tour spelers, te weten Graeme McDowell (foto) en Victor Dubuisson, in het toernooi. De twee zullen nu wel elkaar tegen komen in de volgende ronde dus slechts 1 Europeaan kan er eventueel in de finale komen. 
 
McDowell wist eerder Gary Woodland en Hedeki Matsuyama te verslaan.  Dubuisson wist de linkshandige speler Bubba Watson op de 18e te verslaan.  Voormalig Open winnaar Louis Oosthuizen versloeg eerder Henrik Stenson en nu Webb Simpson 5&4.
 
Oosthuizen zal nu zijn wedstrijd tegen Jason Day moeten spelen, de Australier was te sterk voor George Coetzee die hij versloeg met 3&1.
 
Jim Furyk wist van 3-down toch Harris English te verlsan die eerder Lee Westwood en Rory McIlroy had verslagen. Furyk zal nu Rickie Fowler treffen die eerder Sergio Garcia wist te verslaan.
 
Fowler kan mag ergens wel Garcia bedanken, de Spanjaard gaf in zijn partij tegen hem op ene gegeven moment een putt die 3x zo ver leg als die van hem. In de reactie later van Garcia legde deze uit dat hij het deed omdat hij voor zijn gevoel erg lang had gedaan over een free-drop die hij claimde omdat zijn bal in een plek lag waar bijen zaten.
 
“Ik heb absoluut geen spijt van dat besluit, hij was op dat moment gewoon de beter speler en ik gunde hem de overwinning”, aldus Garcia.
 
Jim Furyk verslaat Harris English 1 up
 
Rickie Fowler verslaat Sergio Garcia 1 up
 
Graeme McDowell verslaat Hunter Mahan 1 up (21 holes)
 
Victor Dubuisson verslaat Bubba Watson 1 up
 
Louis Oosthuizen verslaat Webb Simpson 5&4
 
Jason Day verslaat George Coetzee 3&1
 
Ernie Els verslaat Jason Dufner 1 up
 
Jordan Spieth verslaat Matt Kuchar 2&1