Het eerste golfnieuws

Westwood leidt in Spanje, Lafeber gedeeld tweede!

ImageHij stond een lange tijd op de nummer 1 positie en het leek dat hij deze ook zou behouden maar het was Lee Westwood (foto) die Maarten Lafeber naar de tweede plaats verwees. Lafeber had eerder op de eerste dag van het Telefonica Open de Madrid zijn ronde in 65 slagen gespeeld (-6). Met maar liefst 8 birdies en 2 bogies eindigde hij zijn ronde.

Robert-Jan Derksen werd de tweede Nederlander in het klassement. Hij ging rond in 70 slagen en dat is 1-onder par. Derksen maakte 4 birdies en 3 bogies over zijn ronde en staat gedeeld 45e. Rolf Muntz, de derde Nederlander in Madrid, had 71 slagen nodig (par) en deelt daarmee de 60e plaats.

Lee Westwood gaat met zijn ronde van 64 slagen (7-onder par) met een slag voorsprong aan de leiding. De tweede plaats op 65 slagen wordt gedeeld door Padraig Harrington, Brian Davis en, zoals genoemd, Maarten Lafeber. Retief Goosen had 66 slagen nodig en beende na zijn ronde onmiddellijk de baan af. Hij had een waarschuwing gekregen voor langzaam spel. Dat is opmerkelijk want eerder deze week deed hij zijn beklag voor het trage spel van Padraig Harrington. Goosen kreeg geen boete of strafslag toen hij 20 seconden te lang deed over zijn tweede slag op hole 15.