Het eerste golfnieuws

Wentworth Club gereed voor grootste BMW PGA Championship ooit

Het podium is klaar op een van ’s werelds meest historische en prestigieuze locaties, waar McIlroy, Rahm en Lowry de hoofdrol spelen in een sterren line-up.

Wentworth Club, een van de meest gevierde locaties in de golfwereld, bereidt zich voor om het grootste evenement in zijn 101-jarige geschiedenis te organiseren, aangezien de BMW PGA Championship terugkeert van 13 tot 17 september, met een wereldklasse deelnemersveld, een sterren line-up van beroemdheden en entertainment en een verhoogde bezoekerservaring.

De beroemde West Course ondergaat zijn laatste voorbereidingen voor de komst van ’s werelds grootste golfsterren, waaronder viervoudig Major-winnaar Rory McIlroy, regerend Masters-kampioen Jon Rahm, recente FedEx Cup-winnaar Viktor Hovland en Shane Lowry, winnaar van de felbegeerde BMW PGA Championship-titel 12 maanden geleden.

Alle vier zullen worden vergezeld door de overige acht spelers die Europa zullen vertegenwoordigen in de Ryder Cup, slechts twee weken later op de Marco Simone Golf Club in Rome, waar ze onder leiding van Captain Luke Donald zullen proberen de beroemde trofee te heroveren – een back-to-back BMW PGA-kampioen in 2011 en 2012.

Het gastheerschap van Wentworth voor de BMW PGA Championship, voor de 40e opeenvolgende keer en de 44e editie in totaal, markeert het 102e door de European Tour gesanctioneerde evenement dat wordt gehouden op de prestigieuze locatie in Surrey – meer dan enige andere locatie.

In feite heeft de club zijn glorieuze geschiedenis gemarkeerd met een vijfjarig jubileumfeest dat vorig jaar begon, op de 100e verjaardag van de oprichting van het Wentworth Estate en het concept van Wentworth Club – het oorspronkelijke parcours, de East, werd geopend in 1924 voordat de West zijn eerste gasten verwelkomde in 1926. De door John Jacobs ontworpen Edinburgh Course werd daarentegen opgericht in 1990.

De opwinding rond het vierde Rolex Series-toernooi van het DP World Tour-seizoen zal verder worden verhoogd omdat het slechts twee weken voor Europa de Verenigde Staten tegemoet treedt in de Ryder Cup 2023 op de Marco Simone Golf & Country Club in Italië, dat zelf plaatsvindt exact 70 jaar nadat Wentworth de editie van 1953 van het grootste golfevenement voor teams organiseerde.

Zoals altijd zal de BMW PGA Championship een waar “Golffestival” bieden voor toeschouwers, met plezier voor het hele gezin in de Championship Village, evenals een verbeterde kijkervaring op de baan met nieuwe tribunes en kijkplatforms om ’s werelds besten in actie te zien.

De Celebrity Pro-Am van woensdag heeft een sterren line-up, waaronder de legendarische voetballer Gareth Bale, ‘Spider-Man’ ster Tom Holland en Engelse cricketers Stuart Broad, James Anderson, Harry Brook en Sir Andrew Strauss.

In de Championship Village zal de officiële toernooi-partner, de mentale gezondheidsorganisatie CALM, profiteren van de populaire Mega Putt Challenge, terwijl er ook een chipping-uitdaging zal zijn voor toeschouwers om hun vaardigheden te testen.

Titleist zal ter plaatse zijn om een service voor golfbalafstemming aan te bieden, terwijl een simulator voor de dichtstbijzijnde hole en de ‘BMW Long Drive’-uitdaging tot talloze activiteiten behoren die gasten kunnen genieten in het dorp, op slechts een steenworp afstand van de tribune met uitzicht op de belangrijke 18e green.

Live muziek zal worden verzorgd door Rudimental-ster DJ Locksmith en Grammy-genomineerde DJ Jax Jones nadat het golfen op woensdag en zaterdag is afgerond, naast optredens van nog niet aangekondigde artiesten gedurende de dag.

De platinum-gecertificeerde indieband The Wombats zal het weekend afsluiten nadat de laatste putt op zondag is geslagen – maar de identiteit van de winnaar is voor iedereen een vraagteken met zoveel moderne golfgrootheden in actie.

“We kunnen niet enthousiaster zijn voor de BMW PGA Championship van dit jaar en het belooft het grootste en beste evenement te worden dat onze club ooit heeft georganiseerd in zijn lange geschiedenis van elite golftoernooien,” zei John Blanch, algemeen manager bij Wentworth Club.

“De West Course is misschien in de beste staat waarin het ooit is geweest en zal een stevige maar eerlijke test bieden voor de elite line-up van spelers, terwijl de toeschouwers kunnen genieten van een betere kijk- en off-course ervaring dan ooit tevoren.

“Onze leden en medewerkers kunnen niet wachten om de beroemde, respectvolle en deskundige Britse golf-fans te verwelkomen op onze geheiligde gronden bij Wentworth Club, en we hopen dat iedereen geniet van een spectaculaire golftoernooiweek.”

Wentworth Club, een van de meest iconische en gerespecteerde golfclubs in het Verenigd Koninkrijk, staat bekend als het hoofdkwartier van de European Tour-groep en de altijd aanwezige gastheer van de BMW PGA Championship.

De West Course, ontworpen door Harry Colt en in moderne tijden opnieuw ontworpen door viervoudig Major-winnaar Ernie Els, wordt aangevuld door nog drie wereldklasse banen: de East Course, Edinburgh Course en de negen-holes Executive Course. De rijke geschiedenis van de club en het clubhuis uit de 19e eeuw worden momenteel gevierd tijdens een vijfjarig jubileum.

Foto’s door Wentworth Club