Wells Fargo Championship: Rory McIlroy wint weer eens!

Na het behalen van zijn eerste overwinning in 18 maanden in Quail Hollow, gaf Rory McIlroy de eer aan zijn swingcoaches Pete Cowen en Michael Bannon terwijl hij ook zijn “geweldige” caddie, Harry Diamond bedankte!

McIlroy arriveerde in Quail Hollow met beperkte verwachtingen omdat hij de cut in zijn vorige twee starts in The Players Championship en de Masters had gemist, terwijl hij ook niet verder kwam dan de groepsfase in het WGC-Dell Technologies Match Play.

De 32-jarige was duidelijk niet in orde op TPC Sawgrass en miste de cut halverwege met 10 slagen voordat hij onthulde dat hij te kampen had met swingproblemen veroorzaakt door “snelheidstraining”. Zijn zoektocht naar extra snelheid en afstand was beïnvloed door de manier waarop Bryson DeChambeau speelde de afgelopen tijd.

McIlroy kondigde vervolgens aan dat hij zich had aangesloten bij de beroemde swingcoach Pete Cowen terwijl hij de diensten van de oude adviseur Michael Bannon had behouden en zijn harde werk op de oefenbaan werd eerder dan verwacht beloond na zijn eenmalige overwinning in Quail Hollow, zijn eerste overwinning in 18 maanden.

“Er is opluchting dat ik weer gewonnen heb en opluchting dat mijn seizoen weer op het goede spoor zit” vertelde McIlroy, die de week inging als de nummer 15 van de wereld, zijn laagste positie sinds 2009.

“Het is in zekere zin een beetje een grappige week geweest. Ik ben gewoon blij dat ik er doorheen ben gekomen en in het weekend echt goed heb kunnen golfen.”

“Pete verdient er zeker lof ervoor en het is duidelijk dat Michael Bannon degene is die me helemaal tot op dit punt heeft gebracht, dus ik ga Pete nooit meer noemen zonder Michael erbij want beiden verdienen het.”

McIlroy schreef zijn mentale kracht ook toe aan zijn werk met sportpsycholoog Bob Rotella, terwijl hij Diamond ook prees voor zijn waardevolle steun en advies tijdens het toernooi. Zo overtuigde Diamond McIlroy om een penalty drop te nemen op de 18e en voor de green te gaan vanuit een vriendelijkere ligging. De strategie wierp zijn vruchten af toen McIlroy zijn derde op de green sloeg en met twee putts met een bogey de schade beperkt hield. Had hij een dubbel bogey of erger gemaakt dan was hij of in een play-off terecht gekomen of had hij Abraham Ancer de overwinning gegeven.

“Harry was geweldig vandaag, vooral die beslissing op de laatste hole”, zei McIlroy. “Ik was er klaar voor om het slootje in te stappen met een lob wedge en hij zei: “Laten we een stap terug doen, laten we hier eens over nadenken. Waar is de beste plek waar je je derde slag kan slaan?”

Dus hij kalmeerde me en vertraagde me een beetje en uiteindelijk namen we de juiste beslissing en nam ik een drop in plaats van dat schot uit de hindernis te spelen. Ik sloeg een geweldig derde slag op de green en kon met twee putts de schade beperken.