Wells Fargo Championship: Phil Mickelson pakt de leiding!

De 50-jarige Phil Mickelson heeft na de eerste ronde van het Wells Fargo Championship de leiding genomen. Tommy Fleetwood staat tussen zijn achtervolgers en Rory McIlroy kwam op acht slagen achterstand staat na een openingsronde van 73 slagen!

In de week dat het senioren hoogseizoen begon bij de Regions Tradition, liet de 50-jarige zien dat hij nog steeds op het hoogste niveau kan strijden door de leiding te pakken met een zeven-onder-64 in North Carolina.

Beginnend op de tweede negen, startte Mickelson met een tik-in birdie om vervolgens de volgende een bogey te maken. Met nopg eens birdies op 14, 15,16 en 18 maakte hij een flinke sprong in het klassement. Met nog eens drie birdies in zijn tweede negen holes kwam hij met 64 slagen van de baan en 7-onder voor het toernooi.

Keith Mitchell had even de leiding in het toernooi toen hij vier opeenvolgende birdies maakte vanaf de tweede hole maar verloor terrein met een dubbel bogey op de zesde en een bogey op de negende, zijn laatste hole. Ook voormalig US Open-kampioen Gary Woodland kwam net als Tommy Fleetwood, Peter Malnati, Luke List en Kyle Stanley met 4-onder van de golfbaan.

Justin Thomas opende met een twee-onder-69 en Bryson DeChambeau is met 1-onder gedeeld 35e. Tweevoudig Quail Hollow-winnaar Rory McIlroy lijkt nog steeds opzoek naar de juiste golfswing. Na het missen van de cut in de Masters opende hij nu met 72 slagen en dat is 1-over par. De wereld nr. 3 Jon Rahm maakte onder andere acht bogeys op weg naar een vijf-over 76.