Het eerste golfnieuws

Weerelt door bij mannen, Nederlandse dames allemaal door in Internationaal France Stroke Play

ImageNa de 2e dag van het France Stroke Play Amateurs heeft van de Nederlandse deelnemers alleen Inder van Weerelt (foto) de cut gehaald. Ondanks de 37 puts die hij nodig had, speelde hij zijn 2e ronde in 75 slagen. Gordon Machielsen en Jan Willem van Hoof misten de cut.

Gordon Machielsen kwam nog dicht bij het halen van de cut, maar de 38 puts die hij nodig had waren er een aantal teveel, hij eindigde zijn 2e ronde in 78 slagen. Machielsen was heel duidelijk na afloop: ?Ik heb volgens mijn gevoel uitstekend gespeeld, ik speelde 14 greens in regulation, lag niet in de rough. Alleen het putten liet mij in de steek.? Hij merkte verder nog op: ?Ik ben helemaal klaar voor de kwalificatie voor het WK Landenteams en zo als ik mij nu voel moet ik daar prima ronden neer kunnen zetten.?

Jan Willem van Hoof kwam nog goed terug na zijn 1e ronde van 84 slagen. Op de tweede dag had hij er slechts 75 nodig, maar ook voor hem was het toernooi afgelopen.

Bij de dames staat Joan van der Kraats met 72 en 74 slagen als beste Nederlandse genoteerd in het klassement. Zij staat slechts 6 slagen verwijderd van de nummer 1, Gwladys Nocera.

Dewi Clair Schreefel maakte na haar 75 van de eerste dag nu een ronde van 72 slagen (147 slagen).

Marjet van der Graaff ging rond in 75 slagen net zoveel als zij op de 1e dag nodig had. Charlotte Heeres had meer slagen nodig dan op haar eerste dag (75) namelijk 80 slagen, zij zal op de 3e dag van het toernooi geholpen worden door Machielsen die haar tas zal dragen.