Webb Simpson wint The Players Championship en Woods wordt 11e

Kon Webb Simpson het toernooi nog wel verliezen met zo’n grote voorsprong na de derde ronde van The Players Championship? De Amerikaan zat lekker in zijn vel maakte tot de vierde ronde niet echt grove fouten, op de 17e op dag drie dan, maar op de vierde dag leek het toch allemaal anders te gaan.

Het liep niet allemaal even soepel, slagen naar de green waren soms echt niet goed en zijn afslagen waren ook anders dan de dagen ervoor. Na een mooie birdie op de 7e maakte hij direct een bogey op de hole erna. De bogey op 10 werd dan weer goed gemaakt door de birdie op 11 en de birdie op 16 werd helaas weer weggestreept tegen een dubbel bogey op de 18e. Uiteindelijk werd het een ronde van 73 slagen, zijn slechtste tijdens dit kampioenschap.

De Zuid-Afrikaan Charl Schwartzel en de Amerikanen Jimmy Walker en Xander Schauffele kwamen nog dichtbij maar bleven op 14-onder steken.

En Tiger Woods?

Woods was bezig met een opmars. Na zijn erg sterke derde ronde van 65 slagen maakte hij in zijn eerste 9 holes op de baan van de TPC Sawgrass drie birdies en wel op de holes 3,4 en 5. De birdie op 9 en de birdies op 11 en 12 brachten hem op 14-onder par en toen begon iedereen zich af te vragen: “gaat hij het doen?”

Helaas de slag met zijn wedge naar de green van de 14e spinde terug met een bogey als resultaat en op de 17e was hij een van de slachtoffers die zijn bal te kort voor het eiland het water insloeg en een dubbel maakte. Woods eindigde zijn ronde met 69 slagen en op 11-onder par. Toch kan gezegd worden dat de druk op de spelers groter wordt als Woods meedoet. De voormalig nummer 1 van de wereld laat echt zien dat hij zich nog kan meten met de rest van de wereld en het is dan ook afwachten totdat hij zijn eerste overwinning gaat boeken.