LIV Golf TourPGA Tour

Wat zit er in de golftas van Bryson DeChambeau?

Bryson DeChambeau is een van de grootste entertainers in golf en hij gebruikt een unieke set clubs om de klus te klaren. De 30-jarige DeChambeau is een golfinnovator die constant aan zijn uitrusting sleutelt. Na zijn scheiding met Cobra in 2023, gebruikt hij nu een gemengde set, inclusief 3D-geprinte ijzers, een bewijs van zijn innovatieve strategieën.

De longdriver van LIV Golf brak door in 2017 toen hij de John Deere Classic won. Hij heeft inmiddels negen PGA Tour-titels op zijn naam staan, waaronder het US Open van 2020 en 2024.

Om zijn eerste US Open-titel in 2020 te winnen, experimenteerde DeChambeau met aanzienlijke spiertoename om zijn lengte vanaf de tee te verbeteren.

Zijn experiment duurde minder dan twee jaar, maar met de afstand die hij won blijft hij nog steeds een van de longhitters in de wereld van golf.

DeChambeau behaalde zijn tweede grote titel in het US Open van 2024, waarbij hij Rory McIlroy met één slag versloeg. Op de laatste green van Pinehurst No.2 maakte hij een van de beste up-and-downs in de geschiedenis van grote kampioenschappen om de overwinning veilig te stellen.

DeChambeau stapte in 2022 over naar de rivaliserende LIV Golf League voor een gerapporteerde 150 miljoen dollar.

Bij zijn toetreding tot het door Saoedi-Arabië gesteunde circuit werd DeChambeau de kapitein van zijn eigen team, Crushers GC.

Crushers GC bestaat uit Paul Casey, Charles Howell III, en Anirban Lahiri.

Zijn golftas bestaat uit de volgende items:

Driver: Krank Formula Fire Pro (6 graden @5; LA Golf Bryson Series)

3-wood: Krank Formula Fire (13 graden @12; LA Golf Bryson Series)

3-wood: Krank Formula Fire (13 graden; LA Golf Bryson Series)

IJzers: Avoda Prototype (5-PW) LA Golf Bryson Series

Wedges: Ping Glide 4.0 (46-12S @45, 50-12S, 56, 60) LA Golf Bryson Series

Putter: SIK Pro C-Series Armlock/LA Golf Proto; LA Golf C2L-180

Golfbal: Titleist Pro V1x Left Dash