Het eerste golfnieuws

Waite leidt in Canadian Open

ImageIn Canada wordt deze week het Canadian Open gespeeld, een toernooi op de PGA Tour. Met mooi weer en geen wind konden de spelers hun eerste ronde spelen. De Nieuw-Zeelander Grant Waite (foto) profiteerde het meest van de uitstekende condities en ging rond in 64 slagen (-8). Hij maakte over zijn ronde 27 putts en heeft met deze score twee slagen voorsprong op Per-Ulrik Johansson, Billy Andrade, Neal Lancaster en Greg Chalmers.

Vorig jaar speelde de 38-jarige Waite ook mee in het toernooi maar dat was toen al snel afgelopen. Hij versliep zich en moest zich haasten om op tijd op de golfbaan te zijn. Files op de snelweg zorgden er uiteindelijk voor dat hij 6 minuten te laat aan kwam en dat was 1 minuut teveel en dus werd hij gediskwalificeerd.

Twe jaar geleden was hij bijna succesvol in het zelfde toernooi toen kwam hij als leider in het clubhuis maar zag ineens Tiger Woods met 1 slag voorbij komen en de toernooiwinst pakken. Waite hoeft zich dit jaar niet druk te maken over Woods want die heeft het toernooi aan zich voorbij laten gaan.

De golfbaan is vrij zacht en dat maakt het mogelijk laag te scoren, de spelers vinden het tot nu toe de makkelijkste baan waar zij dit jaar gespeeld hebben.