Het eerste golfnieuws

Waarom is links golf anders?

Royal Liverpool toonde links golf op zijn best. Smalle, golvende oppervlakken op de fairways en greens, pluizige ligging in het ruwe terrein, lastige vlagposities en diepe potbunkers zorgden voor een uitdagende test. De spelers moesten omgaan met allerlei weersomstandigheden – van sterke, vlagerige winden tot zware regenbuien. Onderweg waren er zelfs momenten van prachtig weer met zonneschijn!

Dus waarom is links golf zo anders? Hier zijn enkele redenen:

Zeldzaamheid – Van de ongeveer 250 echte linksbanen ter wereld bevinden zich er meer dan 200 in Ierland en het VK. Er wordt geschat dat er ongeveer 40.000 golfbanen in de wereld zijn, dus minder dan 1% zijn echte linksbanen!

Ligging van het terrein – Linksbanen volgen natuurlijke contouren door duinen en dramatische kustlandschappen. Het is geen doelgerichte golf, je moet creatief zijn in de slagen die je speelt en geduldig blijven wanneer je af en toe een ongelukkige stuit krijgt!

Wind – waarschijnlijk de grootste variabele bij links golf. Het is niet ongebruikelijk om te moeten spelen met alles van een pitching wedge tot een 5 wood (of meer) wanneer je geconfronteerd wordt met dezelfde slag in verschillende windrichtingen en -sterkte. Wind kan ook een grote invloed hebben op de hoeveelheid break en snelheid van putts.

Regen -Samen met de wind, verwacht af en toe een buitje! De bal vliegt niet zo ver in de regen, wat de keuze van de club moeilijk maakt. Vocht op de greens zal de hoeveelheid break beïnvloeden en putts over het algemeen trager maken.

Geschiedenis – Het begon allemaal op de thuisbasis van golf in St. Andrews en vroege pioniers vestigden tientallen nu beroemde namen langs de kustlijn van Ierland en het VK. Van Ballybunion tot Royal Portrush tot Royal Dornoch en nog veel meer.