Het eerste golfnieuws

Vijay Singh wint het Houston Open en zeer sterke prestatie Darren Clarke

ImageSinds twee jaar heeft Vijay Singh weer een toernooi op de PGA Tour gewonnen. Op de laatste dag van het Houston Open lag hij voortdurend met minimaal drie slagen aan kop. Hij versloeg Darren Clarke met zes slagen verschil.

Singh was opgewekt na afloop: ?Het is precies op het goede moment, deze overwinning. Over twee weken wordt de Masters gespeeld, nou ik ben er op voorbereid! Wat een geweldig gevoel!?

Sinds zijn Masters titel in 2000 was de 39-jarige speler uit Fiji 24 keer in de toptien beland, waarbij hij vier keer als tweede eindigde. Vorig seizoen won hij een aantal toernooien op de European Tour in Azi?.

?Aan het eind van het vorige jaar wilde ik zo ontzettend graag weer eens winnen dat het mijn spel be?nvloedde. Dit jaar wilde ik het anders doen. Mijn plan was om me alleen maar te concentreren op mijn eigen spel, en niet te letten op wat de anderen deden. Gewoon spelen zoals ik altijd doe. Nou, dat heeft goed uitgepakt.?

Met zijn totaalscore van 266 slagen (22 onder par) heeft hij een nieuw record gezet voor het aantal slagen onder par. Bovendien is het verschil waarmee hij heeft gewonnen het grootste sinds de zeven slagen voorsprong waarmee Joel Edwards in september het Air Canada Championship won.

Clarke begon zijn laatste ronde met drie slagen verschil op Singh en had 71 slagen nodig voor zijn ronde. Hij eindigde op de tweede plaats met een score van 271 slagen (16-onder par). Zestien slagen onder par is voor hem de beste prestatie sinds 45 toernooien op de PGA Tour.