PGA Tour

Vijay Singh en zoon Qass winnen de PNC Championship titel

Een fantastische tweede ronde van 59 slagen van Vijay Singh en zijn zoon Qass zorgde ervoor dat het duo het PNC kampioenschap van 2022 met twee slagen verschil gewonnen hebben.

De twee hadden een achterstand van twee slagen op het duo Justin en Mike Thomas en stonden op gelijke hoogte met Team Woods. De Singh’s wisten vervolgens met 11 birdies en een eagle hun inspanningen van de openingsronde in Florida te evenaren en een eindscore van 26-onder te maken om daarmee de titel te pakken.

Team Daly, die de vorige editie wisten te winnen en ook een ronde van 59 maakte, klommen daarmee naar de tweede plek op slechts twee slagen van de winnaars. Ook gedeeld tweede werden het team van Thomas.

Woods en zijn zoon Charlie hadden het zondag moeilijker en eindigden uiteindelijk op een gedeelde achtste plaats met 20-onder na een tweede ronde van 65 slagen.

“Het was een ongelooflijke week om samen met Charlie te kunnen spelen en het te kunnen ervaren. Charlie en ik, en we speelden gisteren geweldig, waren vandaag wandelende pinguïns daarbuiten.” Woods doelde op de blessures die de twee hadden waardoor ze bijna hetzelfde liepen.

“Nogmaals, de plantaire fasciitis is niet leuk en nu kan ik echt herstellen en genezen en vooruitgang boeken omdat er zoveel goede dingen zijn die ik fysiek heb kunnen doen”, liet Woods verder weten.

Winnaar Singh zei: “We hadden een uitstekende start, ik denk dat we de eerste zeven holes hebben gebirdied en vandaag sloeg mijn zoon, Qass Singh twee van de beste ijzers 2 die ik ooit in mijn carrière heb gezien. Die op 14 was gewoon ongelooflijk. Dus hij speelde heel goed en ik ben echt trots op hem. Dit is al de beste week, dus dit maakt het gewoon af weet je, woorden kunnen het niet beschrijven. Het wordt een herinnering die ik voor altijd zal blijven koesteren.”

PNC-kampioenschap: Tiger Woods en Charley tweede na eerste ronde