LIV Golf Tour

Vier man delen de leiding in LIV Golf Houston terwijl Jon Rahm zich terugtrekt

David Puig (Photo by Mike Stobe/LIV Golf)

De Spanjaard David Puig noteerde een zes-onder 66 en deelt nu de leiding met vier anderen, waaronder niet langer zijn landgenoot Jon Rahm. De 22-jarige Puig staat nu gelijk met Carlos Ortiz (68), Adrian Meronk (69) en Paul Casey (67). Ze stonden op 10-onder 134 en strijden allemaal voor hun eerste LIV Golf-titel. Meronk sloot zich dit jaar aan bij de door Saudi-Arabië gefinancierde competitie.

Rahm trok zich terug na zes holes, allemaal in par, vanwege een geïnfecteerde linkervoet. Hij haakte af slechts vijf dagen voor de start van de US Open. De ernst van de blessure was niet meteen bekend.

Ortiz won de Houston Open voor zijn enige PGA Tour-overwinning, hoewel dat op een andere baan was dan de Golf Club van Houston. Patrick Reed, die in Houston woont, had een 68 en staat op één slag achterstand.

Puig is een van de LIV-spelers in het US Open volgende week. Hij leidde de kwalificaties in San Francisco een week geleden, een belangrijke prestatie voor hem omdat hij strijdt voor de tweede plek voor Spanje op de Olympische Spelen.

Het LIV Golf-evenement zal hier niet bij helpen omdat de Olympische kwalificatie gebaseerd is op de wereldranglijst en LIV-evenementen geen punten daarvoor krijgen.

Casey won ook het Houston Open op deze golfbaan, hoewel hij zei dat de baan toen anders was ingesteld omdat het een week voor de Masters was, en sommige gebieden rond de greens waren gemaaid om de spelers voor te bereiden op Augusta National.

“Maar dit is nu niet minder uitdagend, ook al zijn we een paar jaar verder.” ” Deze golfbaan heeft tanden, en alleen omdat ik heb gewonnen, verandert dat niets,” zei Casey.

Martin Kaymer, de laatste US Open-kampioen op Pinehurst, had een dubbel bogey op zijn vierde hole en schoot 72 om drie slagen achter de leiders te eindigen.

20-jarige Caleb Surratt pakt samen met Martin Kaymer en Adrian Meronk de leiding in LIV Golf Houston