ProGolf Tour

Victor Veyret wint in Cairo en Philip Bootsma beste Nederlander

27 maart 2022 / Caïro, Egypte – Met licht trillende handen maakte de Fransman Victor Veyret (209, -7) een par op de laatste hole om het toernooi daarmee af te sluiten en won hij het Allegria Open 2022. Na ronden van 69, 68 en 72 slagen eindigde hij met een slag voorsprong op een kwartet die op 6-onder eindigden. Voor Veyret is het de tweede titel op de Pro Golf Tour.

De Nederlanders
Philip Bootsma eindigde met 3-onder op de gedeelde 11e plaats. Stan Kraai en Max Albertus waren de andere twee die de cut ook wisten te halen. Zij eindigden in het toernooi met +3 en +5. Eerder misten Dario Antonisse, Mike Toorop, Mats Markovits, Aydan Verdonk en Michael Wedema de cut.

Ook het derde toernooi van het Pro Golf Tour-seizoen bleef spannend tot de laatste putt en was een waar zenuwdrama voor Veyret die zich uiteindelijk wist te handhaven ondanks een gemiste birdieputt op de 18e hole. “Mijn handen trillen nog steeds”, zei de winnaar enkele ogenblikken na de beslissing. “Het is heel moeilijk om een ​​toernooi te winnen. Ik heb vandaag veel fouten gemaakt, maar ik ben natuurlijk blij dat ik toch heb gewonnen.” Veyret begon de laatste dag van de Allegria Open als een van de leiders, maar gleed uit de toppositie na twee bogeys op hole 2 en 4. .

“Ik miste in het begin een paar korte putts”, legde de 25-jarige uit. Al bij het eerste toernooi van het seizoen, de Dreamland Pyramids Classic, zat Veyret in de laatste groep zoals deze zondag zat ook de Belg Alan de Bondt bij de directe concurrentie. “Het was de tweede keer dat ik met Alan voor een titel heb gevochten. Hij is een goede vriend van mij en het is leuk om met hem te spelen.” De Bondt, de gelukkige winnaar van het openingsevenement, miste dit keer een korte birdieputt op de 18e en miste zo een kans om Veyret in een play-off tegen te komen.

De sleutel tot de overwinning van Veyret was zijn mentale kracht na de eerste fase van zwakte. “In het begin had ik veel stress, maar ik slaagde erin om positief te blijven en toen vielen de putts uiteindelijk.” De man van Club de Chantily slaagde erin drie birdies te maken op de achterste negen van de Allegria-golfbaan – een baan, de indruk maakte op Veyret. “Ik hou van deze golfbaan. Hij is een van de beste in Egypte. Het ontwerp is geweldig en je hebt een goede strategie nodig.” Woorden van een Egypte-expert: Veyret had de Red Sea Egyptian Classic al gewonnen in zijn rookie-seizoen 2020.

Vier spelers deelden de tweede plaats achter Veyret. Naast de Bondt sloten Lars Buijs (België), Michael Hirmer (Duitsland) en Trystan Perkins (Engeland) het toernooi af op -6. Het volgende evenement van het Pro Golf Tour-seizoen 2022 is de Red Sea Ain Sokhna Classic van 12 tot 14 april.