Reizen

Verschillende nieuwe golfbanen geopend in Noord-Vietnam

Terwijl in Europa en de VS golfbanen worden gesloten vanwege een gebrek aan financiering, openen in Zuidoost-Azië nieuwe 18- en zelfs 36-holes golfresorts hun deuren en verwelkomen zowel lokale als internationale golfers op hun afslagplaatsen.

Thailand heeft een paar nieuwe banen geopend en andere Zuidoost-Aziatische landen hebben dit voorbeeld gevolgd.

Vooral in Noord-Vietnam zijn nu vier nieuwe golfclubs geopend, namelijk Thanh Lanh, Stone Highland, Dragon Links en Tuan Chau.

We spraken met Adam Jobes, Country Sales Manager van Golfasian Vietnam, om het laatste nieuws te horen.

Thanh Lanh is ontworpen door Sir Nick Faldo en deze baan ligt op een hoogte van 1.000 meter boven zeeniveau.

Adam zei: “Thanh Lanh is een pareltje, op slechts iets meer dan een uur rijden van Hanoi. De baan is een visueel spektakel, met zijn uitgestrekte meer en bergachtige achtergrond. Het wordt snel een favoriet in het noorden, dankzij de onberispelijke kwaliteit en service.”

“De fairways zijn breed en goed onderhouden, en de 14e hol, een hartvormig eiland hole en par 3 (foto ), is gewoon adembenemend. Het is een must-visit voor elke golfer in de regio,” voegde Adam toe.

“Vanwege de populariteit kan het echter lastig zijn om een starttijd te bemachtigen, dus Golfasian heeft al starttijden van tevoren gereserveerd. De meeste golfers kiezen voor een dagtrip vanuit het centrum van Hanoi en nemen 10-12 uur om van de golf en het landschap te genieten.”

Stone Highland Golf & Resort is een andere recente toevoeging aan ons golflandschap en ligt tegen een achtergrond van weelderig groen en serene meren.

Adam zei: “Deze golfclub, ook bekend als Viet Yen Golf Course, biedt een onvergetelijke speelervaring over 36 zorgvuldig aangelegde holes, met 18 in het oosten en de rest in het westen. De nabijheid van Hanoi maakt het een handige keuze voor degenen die reistijd willen minimaliseren.”

Dragon Hills is een andere baan die het vermelden waard is. Geopend eind 2023 nabij Do Son, ligt het op een steenworp afstand van Hai Phong en Ha Long Bay.

“De baan heeft een links-ontwerp met oceaanuitzichten die zeker indruk zullen maken. Ze breiden ook uit, met een tweede baan en villa’s in aanbouw. Ondanks de openheid zorgen strategische bunkers en waterhindernissen voor een goede uitdaging. De afstand tot Hanoi betekent dat het minder druk is en gemakkelijker te boeken, wat de reis de moeite waard maakt,” voegde Adam toe.

Adam zei: “Tot slot had ik onlangs het genoegen om te spelen op Tuan Chau Golf Resort, een unieke baan in de Ha Long-regio. Het ligt op een eigen eiland, vergelijkbaar met Vin Pearl Nha Trang, maar dan op kleinere schaal en zonder hoge bomen. De baanopzet is bewonderenswaardig, met uitdagende par 5’s die meer dan 600 meter lang zijn, en bijna 700 meter vanaf de pro tees. De kortere par 4’s voegen een spelelement toe, met strategisch geplaatste bunkers die spelers uitdagen.”

Het is vermeldenswaard dat Noord-Vietnam een stuk koeler is dan de rest van het land. Vooral in de warme zomermaanden juni en juli, wanneer andere regio’s gemiddelde temperaturen van 35°C hebben, variëren de gemiddelde temperaturen in het noorden tussen de 25 en 30°C.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Golfasian.