Veilingsite Greenfeebids.com verzamelt en veilt golfaanbod in Nederland

15-03-2013-greenfeebids

15-03-2013-greenfeebidsHet antwoord van golfbanen in Nederland op de economische crisis Een sterke daling in het ledental van golfclubs en een groeiende groep vrije golfers die terughoudend is in het kopen van greenfees: de economische crisis is al enige tijd voelbaar voor de Nederlandse
golfaccomodaties. Maar wat doe je eraan? Veilingwebsite Greenfeebids.com is gelanceerd om vraag van vrije golfers en aanbod van golfaccomodaties bij elkaar te brengen. Voordelen voor de golfbaan: een nieuwe marktplaats waar de vrije golfer greenfees voor hun baan koopt en daarmee een hogere baanbezetting.

Voordelen voor de vrije golfer: voordelig een greenfee voor de baan van keuze. Hoogte van greenfee bepaalt mede baanbezetting Steeds meer golfers kiezen er bewust voor om geen lid te worden van een club, omdat zij op verschillende banen willen spelen en omdat het lidmaatschap van een club hen te duur is. Met de terugloop in leden voor golfclubs en een groeiende groep vrije golfers die voorzichtiger is met zijn bestedingen, is het niet verrassend dat het aantal gespeelde rondes gemeten in de Nationale Golfindex voor het derde kwartaal van 2012 3% lager uitvalt dan vorig jaar. De totale baanbezetting is dit jaar zelfs 5% lager dan in 2011 (Golfbranchemonitor 2012).

Voor veel vrije golfers – die zelf aangeven op verschillende banen te willen spelen – blijkt dat de prijs van de greenfee een grote bepalende factor is in de keuze voor een golfbaan én om meer of minder te spelen. Nieuwe vraag, vraagt om nieuw aanbod
Veilingwebsite Greenfeebids.com speelt in op deze ontwikkeling door een platform te bieden waar aanbieders van greenfees en de vrije golfers op zoek naar een greenfee elkaar kunnen vinden. Dagelijks publiceert Greenfeebids.com nieuwe veilingen van greenfees en greenfeearrangementen voor banen in heel Nederland.

Door middel van het veilingsysteem heeft de golfer zelf in de hand hoeveel betaald wordt voor de greenfee. Kortingen voor golfarrangementen en golf short breaks kunnen daarbij voor de golfer oplopen tot 50% van de oorspronkelijke prijs. Voor de golfbanen is Greenfeebids.com hét nieuwe kanaal waarmee zij de groeiende groep vrije golfers kunnen bereiken en hun naamsbekendheid vergroten. De resultaten van de veilingen op Greenfeebids.com geven bovendien waardevolle informatie aan de golfbanen over de prestaties en populariteit van de baan onder golfers en de prijs/kwaliteit verhouding.