Equipment nieuws

VEGA lanceert nieuwe Merak Gold putterreeks

De nieuwe putters bevatten hetzelfde materiaal dat gebruikt wordt in de gouden Alcor-wedge voor het ultieme gevoel op de green.

Professional Golf Europe Ltd (PGE), eigenaar van de Japanse clubfabrikant VEGA, heeft zes nieuwe gouden putters toegevoegd aan zijn Merak-reeks, die deel uitmaken van de Star Line-collectie van het premiummerk.

De nieuwe Merak Gold putters gebruiken hetzelfde één-stuks gesmede aluminium messing materiaal als de populaire Alcor-gouden wedges van VEGA en zijn ontworpen om het zachte en consistente gevoel te bieden dat golfers verlangen van hun scoreclubs.

De Merak-reeks bestond voorheen uit zeven verschillende modellen in een zwarte afwerking, hoewel de nieuwe toevoegingen niet simpelweg dezelfde putters zijn met een gouden afwerking. Het gouden materiaal loopt door het hele kopje van de putter en is ontworpen om in de loop der tijd donkerder te worden – in plaats van simpelweg slijten.

Elk model heeft de kenmerkende Star Line gouden en zilveren gravure op het puttervlak met dubbele frezing en heeft twee verwisselbare gewichten op de zool (5g, 10g of 15g elk), die golfers volledige aanpassingsmogelijkheden bieden wat betreft totaalgewicht en balans.

Peter Lord, directeur van PGE, zei: “Onze nieuwe reeks Merak Gold putters in onze Star Line biedt opvallende looks en ongelofelijk zacht gevoel op de green, en de modellen in Anser-stijl en middelgrote mallets zullen zowel ervaren spelers aanspreken die meer gevoel willen bij hun slagen, als minder zelfverzekerde golfers die meer vergevingsgezindheid nodig hebben.”

De VEGA Merak Gold putterreeks bestaat uit de volgende modellen:

– VEGA Merak Gold LB Centre Putter – een groot anser-stijl lichaam met een centrale shaft
– VEGA Merak Gold LB Heel Putter – een groot anser-stijl lichaam met een hielshaft
– VEGA Merak Gold MM Centre Putter – een middelgrote mallet met benadrukte gewichtsverdeling aan hiel en teen
– VEGA Merak Gold MM Heel Putter – een middelgrote mallet met benadrukte gewichtsverdeling aan hiel en teen
– VEGA Merak Gold SM Centre Putter – een kleinere mallet-stijl putter met centrale shaft
– VEGA Merak Gold SM Heel Putter – een kleinere mallet-stijl putter met hielshaft

De VEGA Merak Gold putters hebben een adviesprijs van £399,00 en zijn uitgerust met een zwarte lederen putter grip.

De nieuwe putters komen voort uit de lancering eerder dit jaar van VEGA’s Mizar en Mizar Pro ijzers – die het vlaggenschip vormen van het Star Line-merk.

Om de Mizar ijzers aan te vullen, heeft VEGA de Mizar Max driving iron toegevoegd aan het assortiment, de snelste club in de familie en momenteel de enige driving iron op de markt met een titanium gezicht voor verhoogde balsnelheden. Met een laag profiel van hiel tot teen heeft het een brede zool met relief aan de voor- en achterkant.