Challenge Tour

Van Veen samen met Porsius en Kouwenaar en Van der Weele door in Belgie

Vince van Veen

Vier Nederlanders door in het B-NL Challenge Trophy by Hulencourt dat wordt gespeeld op de golfbaan van Hulencourt in Genappe in B-NL Challenge Trophy by Hulencourt
Hulencourt, Genappe, België.

Vince van Veen (foto), Davey Porsius, Koen Kouwenaar en Kiet van der Weele zijn de vier die ook in het weekend te zien zijn. Het toernooi was helaas voorbij voor Lars van Meijel, Robbie van West en de amateur Thijmen Bartens. De eerste twee misten de cut op een slag!

Porsius staat met 71 en 64 slagen op 9-onder Van Veen staat met 7-onder gedeeld 29e gevolgd door de twee Nederlanders op 6-onder en de 42e plaats.

Jeong weon Ko klom naar de leiding op de tweede dag van het toernooi en heeft een voorsprong van één slag.

De Fransman maakte een ronde van vijf onder 67 om naar 12-onder par te gaan en één slag voorsprong te nemen op zijn landgenoot Robin Sciot-Siegrist. De laatste kwam met een ronde van zeven onder par binnen op een weer een laag scorende dag op Hulencourt.

De 24-jarige is in een indrukwekkende vorm met twee top tien plaatsen in zijn laatste vier European Challenge Tour starts en mikt nu op een stijging in de top 20 van de Road to Mallorca ranglijst.

“Ik ben blij met mijn ronde vandaag”, zei hij. “Ik heb de laatste tijd heel goed gespeeld en afgezien van het missen van een paar korte birdie-putts, vond ik mijn spel over het algemeen goed.”