Challenge Tour

Van Veen onder par maar Van der Weele erboven na eerste ronde Indoor Golf Group Challenge

Vince van Veen

Spannende start voor Nederlandse golfers in Zweeds toernooi

VESTERBY – De Indoor Golf Group Challenge van de Challenge Tour is deze week neergestreken in Zweden, op de schitterende golfbaan van de Landeryds Golfklubb. De Nederlandse golfers hebben hun talent getoond, zij het met wisselend succes in de openingsronde. Vince van Veen zette een solide prestatie neer met 2-onder par, goed voor een gedeelde 46e plaats. Aan de andere kant had Kiet van der Weele een uitdagende start, met 74 slagen (+3), mede veroorzaakt door een triple bogey op hole 13.

Echter, het was de Zimbabwaanse golfer Benjamin Follett-Smith die de show stal met een verbluffende ronde van 63 slagen, oftewel acht onder par. Hiermee creëerde hij een voorsprong van twee slagen op de eerste dag van de Indoor Golf Group Challenge bij Landeryds Golfklubb in Zweden.

De 29-jarige Follett-Smith, die eerder dit jaar zijn eerste overwinning op de Challenge Tour behaalde, maakte optimaal gebruik van de ideale omstandigheden in Vesterby. Hij liet tien birdies noteren, waarvan zes op zijn eerste zeven holes, en moest slechts twee bogeys incasseren om de indrukwekkende score van acht onder par te behalen. Hij staat daarmee twee slagen voor op de Italiaan Lorenzo Scalise, de Deen Jeppe Kristian Andersen en het Zweedse duo Linus Jonsson en Joakim Wikström.

Follett-Smith was zichtbaar tevreden over zijn prestatie en benadrukte het belang van een sterke start: “Iedereen zou blij zijn met deze start. Ik denk dat we er allemaal naar streven om te oefenen en dan dat soort rondes samen te stellen. Als je dit in de eerste ronde van het toernooi doet, is dat altijd een leuke bonus, omdat je dan een goede week hebt.”

De golfer, die zichzelf prijst om zijn afstandscontrole met de ijzers, sprak over zijn strategie op de greens: “Op de greens richting de hellingen spelen in plaats van direct bij de vlaggen is belangrijk. Ik denk dat mijn afstandscontrole goed was en ik heb mijn kansen met de putter gegrepen toen ze zich voordeden.”

Terwijl Follett-Smith de leiding nam, deelden twaalf spelers de zesde plaats met een score van vijf onder par, waaronder de Engelsman Alfie Plant, de Fransman Benjamin Hebert, de Deen Lucas Bjerregaard en de Welshman Stuart Manley.

De tweede dag van het toernooi belooft opnieuw spannend te worden, met actie die om 7.30 uur lokale tijd van start gaat. Follett-Smith zal om 13.20 uur afslaan, vergezeld door de Duitser Velten Meyer en de Noor Kristoffer Reitan. De Nederlandse golfers kijken uit naar hun volgende kansen om zich te bewijzen op deze uitdagende baan in Zweden.