Van Meijel en Besseling en Saxton door in Italië

Drie Nederlanders door in Italië in het Challenge Tour toernooi het Italian Challenge 2019. Lars van Meijel is de hoogst genoteerde Nederlander met een gedeelde 7e plaats. Wil Besseling volgt met een gedeelde 13e en Reinier Saxton wist zich met een gedeelde 36e plek ook eenvoudig in het weekend te spelen.

Voor Maarten Lafeber en Daan Huizing was het toernooi helaas voorbij. Lafeber wist nog met een ronde van 71 slagen zijn ronde onder par te eindigen maar het was zijn eerste ronde van 74 slagen dat hem de cut liet missen.

Van Meijel zag het er niet al te rooskleurig uit toen hij drie bogeys op rij maakte, de holes, 2, 3 en 4. Gelukkig wist hij ook nog een s drie birdies te maken en stonden er op de holes 10 tot en met 18 ook nog eens 4 birdies en slechts 1 enkele bogey op zijn kaart. Van Meijel heeft met 6-onder 4 slagen achterstand op de Fransman Antoine Rozner. Besseling staat op 5-onder na een tweede ronde van 71 slagen.

Saxton (foto) had op de tweede dag de laagste ronde van de Nederlanders en wel 68 slagen. Hij wist 5 birdies te maken en had gelukkig maar 1 bogey in zijn ronde.