Van Driel en Van Meijel en Huizing op weg naar European Tour kaart?

Deze week wordt de Rolex Trophy in Zwitserland gespeeld. Met 40 deelnemers en geen cut zullen alle spelers dit keer prijzengeld mee naar huis mogen nemen. Op de golfbaan van de Golf Club Geneve wisten Lars van Meijel en Darius van Driel (foto) met 68 slagen en 4-onder en een gedeelde 8e plek zeer goed uit de startblokken te komen. Daan Huizing had 69 slagen nodig en staat op 3-onder op de gedeelde 14e plaats en Wil Besseling kwam helaas met 73 slagen het clubhuis binnen gewandeld en staat gedeeld 35e.

De leiders in het toernooi zijn Ben Stow, Martin Simonsen en Adrian Meronk met 66 slagen en 6-onder par.

Deze week wordt ook redelijk veel prijzengeld verdeeld, de nummers 1tot en met 5 krijgen tussen de 10.000 en 30.000 euro. Zowel Besseling als Van Driel ens Van Meijel kunnen met een cheque van meer dan 10.000 in de top 15 komen van de Challenge Tour komen en Huizing heeft zelfs genoeg aan een cheque van 6000 of meer.

Binnen de top 15 komen daar is natuurlijk alles om te doen, dat geeft de speler aan het eind van het Challenge Tour het speelrecht op de Europese Tour waar nu alleen Joost Luiten speelt.